Demonstranten eisen ontslag van agenten bij politiebureau Marconiplein Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Zo’n tweehonderd demonstranten hebben zich zondag rond 14.00 uur verzameld bij het politiebureau van het basisteam Delfshaven op het Marconiplein in Rotterdam-West.

Het protest is een initiatief van de politieke partij Bij1. De demonstranten eisen het ontslag van de agenten die in een WhatsApp groep rasistische en discriminerende beledigingen hebben geuit. Diverse sprekers, waaronder stadsdichter Dean Bowen en Haagse politica Fatima Faïd, deelden hun ervaringen en zorgen over de politie. Vandaag zullen de demonstranten ook een petitie overhandigen die inmiddels mer dan 6700 keer is ondertekend.

- Advertisement -

Aanleiding van het protest zijn de racistische opmerkingen die in een groepsgesprek van agenten op Whatsapp werden gedeeld. Deze lekten enige tijd geleden uit, wat voor grote opschudding zorgde. De politiechef bood zijn excuses aan, maar gaf aan in tweede kansen te geloven en de agenten niet te ontslaan. De betrokken agenten ontvingen wel een schriftelijke berisping.

Aftreden politiechef en burgemeester geëist
Verschillende sprekers vonden dat het racisme en seksisme dusdanig geïncorporeerd is in de politie, dat verandering enkel mogelijk is met een nieuwe chef en burgemeester. Zij riepen daarom politiechef Fred Westerbeke en burgemeester Aboutaleb op om hun functie neer te leggen en op te stappen.

Onder de demonstranten is onder andere de familie van de 16-jarige Hümeyra aanwezig. De nabestaanden van het vermoorde meisje kreeg een groot applaus van de aanwezig als steun. Hümeyra werd ondanks verschillende smeekbedes om hulp aan de politie doodgeschoten op haar school. De agenten van dit bureau appten naar elkaar onder meer “Weer een Turk minder”.

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Mannen houden personeel onder schot tijdens overval Aelbrechtskade Rotterdam

Rotterdam - De politie is op zoek naar getuigen van een overval op een restaurant aan de Aelbrechtskade...

Woning vol rook door schoorsteenbrand Dilledonk-Zuid Spijkenisse

Spijkenisse - Donderdagavond 25 april is er brand uitgebroken in een schoorsteen van een woning aan de Dilledonk-Zuid...

Grote brand in leegstaand kantoorpand Oosthavenkade Vlaardingen

Vlaardingen - In een groot kantoorpand aan de Oosthavenkade in Vlaardingen is donderdagmorgen rond 07.00 uur een grote...

Lichtgewonde bij eenzijdig ongeval Havendijk Schiedam

Havendijk, Schiedam - Woensdagavond 24 april rond 18.20 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden. Een automobilist is door...