Demonstranten eisen ontslag van agenten bij politiebureau Marconiplein Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Zo’n tweehonderd demonstranten hebben zich zondag rond 14.00 uur verzameld bij het politiebureau van het basisteam Delfshaven op het Marconiplein in Rotterdam-West.

Het protest is een initiatief van de politieke partij Bij1. De demonstranten eisen het ontslag van de agenten die in een WhatsApp groep rasistische en discriminerende beledigingen hebben geuit. Diverse sprekers, waaronder stadsdichter Dean Bowen en Haagse politica Fatima Faïd, deelden hun ervaringen en zorgen over de politie. Vandaag zullen de demonstranten ook een petitie overhandigen die inmiddels mer dan 6700 keer is ondertekend.

- Advertisement -

Aanleiding van het protest zijn de racistische opmerkingen die in een groepsgesprek van agenten op Whatsapp werden gedeeld. Deze lekten enige tijd geleden uit, wat voor grote opschudding zorgde. De politiechef bood zijn excuses aan, maar gaf aan in tweede kansen te geloven en de agenten niet te ontslaan. De betrokken agenten ontvingen wel een schriftelijke berisping.

Aftreden politiechef en burgemeester geëist
Verschillende sprekers vonden dat het racisme en seksisme dusdanig geïncorporeerd is in de politie, dat verandering enkel mogelijk is met een nieuwe chef en burgemeester. Zij riepen daarom politiechef Fred Westerbeke en burgemeester Aboutaleb op om hun functie neer te leggen en op te stappen.

Onder de demonstranten is onder andere de familie van de 16-jarige Hümeyra aanwezig. De nabestaanden van het vermoorde meisje kreeg een groot applaus van de aanwezig als steun. Hümeyra werd ondanks verschillende smeekbedes om hulp aan de politie doodgeschoten op haar school. De agenten van dit bureau appten naar elkaar onder meer “Weer een Turk minder”.

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Acht jaar celstraf voor doodrijden gezin op tweede kerstdag in Rotterdam

De rechtbank heeft acht jaar celstraf opgelegd aan Suraj A. (30) voor het doodrijden van een gezin in...

Automobilist overleden nadat vrachtwagen achterop file botst op A15 bij Gorinchem

Gorinchem - Maandag 15 april is een automobilist om het leven gekomen bij een ongeval op de A15...

Laatste loper NN Marathon 2024 traditiegetrouw begeleid door politiemotoren in Rotterdam

Rotterdam - Zondag 14 april 2024 was de aftrap van de van de 43e NN Marathon in Rotterdam....

Forse rookontwikkeling bij brand in hooibalen Burgemeester Van Walsumstraat Mijnsheerenland

Mijnsheerenland - In een weiland aan de Burgemeester Van Walsumstraat in Mijnsheerenland is zaterdagavond brand uitgebroken in een...