Politie houdt 43-jarige kerkganger Mieraskerk Krimpen aan den IJssel voor mishandeling Rijnmond verslaggever

Date:

Deel bericht:

Krimpen aan den IJssel – De politie heeft zondagmorgen een 43-jarige man uit Krimpen aan den IJssel aangehouden voor mishandeling van een Verslaggever van Rijnmond. Verslaggever Jaco van Giessen kreeg zondagmorgen uit het niet een trap en een klap in zijn buik toen hij verslag aan het doen was bij de Mieraskerk.

De man kwam van achteren en trapte hem in zijn buik. Ook deelde de man nog een klap uit. Het kerkgenootschap trok de man snel naar binnen. De politie werd door de verslaggever gewaarschuwd waarop de man werd aangehouden. De man is tijdens de kerkdienst naar buiten gestuurd en gelijk aangehouden.

- Advertisement -

Geweld tegen journalisten wordt zwaarder bestraft. Journalisten hebben net als bijvoorbeeld politiepersoneel een beschermde status. Journalisten moeten veilig en ongehinderd hun werk kunnen doen. De veslaggever heeft aangifte gedaan. De man zit vast.

De Mieraskerk is flink in opspraak gekomen. Zij hebben volgens burgers lak aan de coronaregels en komen met honderden personen bijeen om de erediensten in de kerk bij te wonen. Een kerkganger vertelde tegen het AD het volgende :

“Het is de oproep van God om in zijn huis te komen om zijn stem te horen’’, zegt een 45-jarige man die met zijn gezin naar de dienst komt. ,,Dat is belangrijker dan de regels van de regering. Voor ons als christen is het een deel van onze identiteit.’’

Het stadsbestuur heeft meerdere keren opgeroepen de regels te respecteren en de diensten thuis bij te wonen.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Extinction Rebellion blokkeert meerdere wegen in de Europoort

Eind van de ochtend, om 11:30 uur, is Extinction Rebellion gestart met het blokkeren van de Moezelweg in...

Man overleden in politiecel, Rijksrecherche doet onderzoek Rotterdam

Rotterdam - Een 60-jarige man uit Rotterdam is op 7 december na een verblijf in een politiecel in...

Zeer grote uitslaande brand verwoest gerefomeerde Bethelkerk Oranjestraat Rotterdam-Overschie (video)

Rotterdam - In de Bethelkerk aan de Oranjestraat in Rotterdam-Overschie is woensdagavond 6 december rond 22.40 uur een...

Man zwaargewond na botsing tegen boom Westdijk Dirksland

Dirksland - Een man is woensdagavond 6 december ernstig gewond geraakt door een éénzijdig ongeval op de Westdijk...