Acht jaar celstraf en TBS geëist tegen man die vrouw op ‘beestachtige’ wijze om probeerde te brengen in Gouds ziekenhuis

Date:

Deel bericht:

Gouda – Het Openbaar ministerie heeft dinsdag 30 maart acht jaar celstraf en TBS met dwangverpleging geëist tegen de man die zijn vrouw met messteken om het leven probeerde te brengen in het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda.

Het stel uit Syrië had al langer problemen en de vrouw overwoog om te gaan scheiden. Twee weken voor de moordpoging kreeg de man nog een huisverbod, nadat hij bij de gemeente had gedreigd haar te vermoorden als zij besloot om hem te verlaten.

- Advertisement -

Opgewacht bij ziekenhuisafspraak
Op 23 augustus 2019 kocht de man een messenset en nam twee messen mee naar het Groene Hart Ziekenhuis, omdat hij wist dat zijn vrouw een afspraak had. Hij probeerde haar eerst een gouden armband te geven, maar toen zijn deze niet aannam, trok hij haar een toilet in.

In het toilet pakte de man een mes en stak meermaals op haar in. Op het moment dat het mes brak, pakte hij de tweede en ging door met steken. Terwijl hij hiermee bezig was, filmde de man alles met zijn telefoon.

Op een gegeven moment weet de vrouw toch haar man uit het toilet te duwen en snel de deur op slot te doen. Hierna belt de man zijn neef en vertelt dat hij zijn vrouw had ‘afgeslacht’. Even later wordt de man aangehouden en kunnen hulpverleners zich ontfermen over de ernstig gewonde vrouw.

Beestachtig
Volgens deskundigen is de kans groot dat verdachte opnieuw relationeel geweld toepast als hij zonder behandeling terugkeert in de maatschappij. En een behandeling zal waarschijnlijk lang duren, omdat hij zijn eigen rol minimaliseert en er niet van doordrongen is dat hij behandeling nodig heeft.

‘Verdachte heeft op beestachtige wijze getracht zijn vrouw van het leven te beroven,’ zei de officier van justitie op zitting. ‘Hij heeft nadat het eerste mes krom was van het steken een tweede mes gepakt en vervolgens opnieuw ingestoken op het slachtoffer dat weerloos op de grond lag. Eenieder zal begrijpen dat dit een nachtmerrie moet zijn geweest voor het slachtoffer.’

Uitspraak over twee weken
Het Openbaar Ministerie eiste acht jaar gevangenisstraf en TBS met dwangverpleging. Over twee weken doet de rechtbank uitspraak.


Lees ook:

Vrouw gewond bij steekincident in Groen Hart Ziekenhuis; man aangehouden Bleulandweg Gouda

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Explosie zorgt voor schade aan voordeur van woning Lijnzaaddreef Spijkenisse

Spijkenisse - Donderdagnacht 20 juni rond 2.14 uur heeft er een explosie plaatsgevonden op de Lijnzaaddreef in Spijkenisse. Door...

Politie onderzoekt schietpartij Fresiastraat Rotterdam-Schiebroek

Rotterdam - Op de Fresiastraat in de Rotterdamse wijk Schiebroek heeft dinsdagavond rond 23:15 uur een mogelijke beschieting plaatsgevonden....

Opnieuw een autobrand in Spijkenisse Andries van Bronckhorstlaan Spijkenisse

Spijkenisse - Vanavond is er brand ontstaan bij een auto aan de Andries van Bronckhorstlaan op een parkeerplaats...

Surfer (51) overleden aangetroffen na zoekactie Grevelingenmeer Bruinisse

Zeeland / Goeree - Overflakkee - Zaterdagavond 15 juni is het stoffelijk overschot aangetroffen van de vermiste 51-...