Acht jaar celstraf en TBS geëist tegen man die vrouw op ‘beestachtige’ wijze om probeerde te brengen in Gouds ziekenhuis

Date:

Deel bericht:

Gouda – Het Openbaar ministerie heeft dinsdag 30 maart acht jaar celstraf en TBS met dwangverpleging geëist tegen de man die zijn vrouw met messteken om het leven probeerde te brengen in het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda.

Het stel uit Syrië had al langer problemen en de vrouw overwoog om te gaan scheiden. Twee weken voor de moordpoging kreeg de man nog een huisverbod, nadat hij bij de gemeente had gedreigd haar te vermoorden als zij besloot om hem te verlaten.

- Advertisement -

Opgewacht bij ziekenhuisafspraak
Op 23 augustus 2019 kocht de man een messenset en nam twee messen mee naar het Groene Hart Ziekenhuis, omdat hij wist dat zijn vrouw een afspraak had. Hij probeerde haar eerst een gouden armband te geven, maar toen zijn deze niet aannam, trok hij haar een toilet in.

In het toilet pakte de man een mes en stak meermaals op haar in. Op het moment dat het mes brak, pakte hij de tweede en ging door met steken. Terwijl hij hiermee bezig was, filmde de man alles met zijn telefoon.

Op een gegeven moment weet de vrouw toch haar man uit het toilet te duwen en snel de deur op slot te doen. Hierna belt de man zijn neef en vertelt dat hij zijn vrouw had ‘afgeslacht’. Even later wordt de man aangehouden en kunnen hulpverleners zich ontfermen over de ernstig gewonde vrouw.

Beestachtig
Volgens deskundigen is de kans groot dat verdachte opnieuw relationeel geweld toepast als hij zonder behandeling terugkeert in de maatschappij. En een behandeling zal waarschijnlijk lang duren, omdat hij zijn eigen rol minimaliseert en er niet van doordrongen is dat hij behandeling nodig heeft.

‘Verdachte heeft op beestachtige wijze getracht zijn vrouw van het leven te beroven,’ zei de officier van justitie op zitting. ‘Hij heeft nadat het eerste mes krom was van het steken een tweede mes gepakt en vervolgens opnieuw ingestoken op het slachtoffer dat weerloos op de grond lag. Eenieder zal begrijpen dat dit een nachtmerrie moet zijn geweest voor het slachtoffer.’

Uitspraak over twee weken
Het Openbaar Ministerie eiste acht jaar gevangenisstraf en TBS met dwangverpleging. Over twee weken doet de rechtbank uitspraak.


Lees ook:

Vrouw gewond bij steekincident in Groen Hart Ziekenhuis; man aangehouden Bleulandweg Gouda

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Lichtgewonde bij eenzijdig ongeval Havendijk Schiedam

Havendijk, Schiedam - Woensdagavond 24 april rond 18.20 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden. Een automobilist is door...

Uitslaande flatbrand aan Arrheniusweg in Rotterdam

Rotterdam - Woensdagochtend 24 april is een uitslaande brand uitgebroken in een flat aan de Arrheniusweg. Mede omdat...

Aanhouding na melding steekpartij Brede Hilledijk Rotterdam

Rotterdam - Op de Brede Hilledijk is vanavond rond 19.45 uur een melding van een steekpartij geweest. De...

Kind bekneld tussen dakluik van dakterras Maashaven Noordzijde Rotterdam

Rotterdam - Op het dakterras van woningen aan de Maashaven Noordzijde is vanavond rond 17.33 uur een kind...