zaterdag, oktober 23, 2021
6.7 C
Rotterdam
zaterdag 23 oktober 2021

Acht jaar celstraf en TBS geëist tegen man die vrouw op ‘beestachtige’ wijze om probeerde te brengen in Gouds ziekenhuis

Gouda – Het Openbaar ministerie heeft dinsdag 30 maart acht jaar celstraf en TBS met dwangverpleging geëist tegen de man die zijn vrouw met messteken om het leven probeerde te brengen in het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda.

Het stel uit Syrië had al langer problemen en de vrouw overwoog om te gaan scheiden. Twee weken voor de moordpoging kreeg de man nog een huisverbod, nadat hij bij de gemeente had gedreigd haar te vermoorden als zij besloot om hem te verlaten.

Opgewacht bij ziekenhuisafspraak
Op 23 augustus 2019 kocht de man een messenset en nam twee messen mee naar het Groene Hart Ziekenhuis, omdat hij wist dat zijn vrouw een afspraak had. Hij probeerde haar eerst een gouden armband te geven, maar toen zijn deze niet aannam, trok hij haar een toilet in.

In het toilet pakte de man een mes en stak meermaals op haar in. Op het moment dat het mes brak, pakte hij de tweede en ging door met steken. Terwijl hij hiermee bezig was, filmde de man alles met zijn telefoon.

Op een gegeven moment weet de vrouw toch haar man uit het toilet te duwen en snel de deur op slot te doen. Hierna belt de man zijn neef en vertelt dat hij zijn vrouw had ‘afgeslacht’. Even later wordt de man aangehouden en kunnen hulpverleners zich ontfermen over de ernstig gewonde vrouw.

Beestachtig
Volgens deskundigen is de kans groot dat verdachte opnieuw relationeel geweld toepast als hij zonder behandeling terugkeert in de maatschappij. En een behandeling zal waarschijnlijk lang duren, omdat hij zijn eigen rol minimaliseert en er niet van doordrongen is dat hij behandeling nodig heeft.

‘Verdachte heeft op beestachtige wijze getracht zijn vrouw van het leven te beroven,’ zei de officier van justitie op zitting. ‘Hij heeft nadat het eerste mes krom was van het steken een tweede mes gepakt en vervolgens opnieuw ingestoken op het slachtoffer dat weerloos op de grond lag. Eenieder zal begrijpen dat dit een nachtmerrie moet zijn geweest voor het slachtoffer.’

Uitspraak over twee weken
Het Openbaar Ministerie eiste acht jaar gevangenisstraf en TBS met dwangverpleging. Over twee weken doet de rechtbank uitspraak.


Lees ook:

Vrouw gewond bij steekincident in Groen Hart Ziekenhuis; man aangehouden Bleulandweg Gouda

Related Articles

Gewonde na aanrijding tussen twee auto’s Kerkweg Lekkerkerk

0
Lekkerkerk - Bij een ongeval tussen twee auto’s is zaterdagmorgen een persoon door de brandweer...

Gewonde en aanhoudingen na steekpartij Zocherstraat Rotterdam

0
Rotterdam - In een flat aan de Zocherstraat in Rotterdam Prinsenland heeft vanmorgen rond 5:30...

Weer volop file door diverse ongevallen op snelwegen rondom Rotterdam

0
Rotterdam - Wie straks nog in de auto moet stappen om de rit naar huis...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Alle 75 aangehouden voetbalsupporters Rotterdam vrijgelaten

Alle 75 aangehouden voetbalsupporters Rotterdam vrijgelaten [...]

50Plus: ‘Het was crisisbeheersing zonder crisis’

50Plus: ‘Het was crisisbeheersing zonder crisis’ [...]

Zebrapaden rond Het Zuidplein opnieuw in het wit

Zebrapaden rond Het Zuidplein opnieuw in het wit [...]

NS tevreden met verloop experiment 'tienminutentreinen'

NS tevreden met verloop experiment 'tienminutentreinen' [...]

Union Berlin wil met Feyenoord en UEFA in gesprek na rellen

Union Berlin wil met Feyenoord en UEFA in gesprek na rellen [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,066VolgersVolg