Lagere straf in hoger beroep voor fatale schietpartij in Rotterdamse slijterij

Date:

Share post:

Rotterdam – Twee mannen die eerder werden veroordeeld voor de fatale schietpartij in een Rotterdamse slijterij in 2018, hebben in hoger beroep een lagere straf opgelegd gekregen dan aanvankelijk. 

Op zaterdag twee juni ontstond er ruzie tussen het drietal op de Riederlaan in Rotterdam-Zuid. De situatie escaleerde, waarna het slachtoffer een slijterij invluchtte. Daarna werd het slachtoffer alsnog meerdere keren beschoten met de dood tot gevolg.

De schutter werd direct aangehouden. De tweede man was medeplichtig door het doorladen van het vuurwapen en het aanreiken aan de schutter. Hij werd enkele dagen later aangehouden.

Hoger beroep
Aanvankelijk kregen de twee mannen veertien en tien jaar celstraf. Vandaag was de uitspraak in het aangespannen hoger beroep. De rechter velde hier lagere straffen, gebaseerd op vergelijkbare zaken. Daarnaast is er ook strafvermindering wegens termijnoverschrijding.

Het tweetal heeft nu aan de schutter elf en een half jaar celstraf opgelegd. De tweede medeplichtige ontving acht jaar en acht maanden celstraf.

- Advertisement -

Gerelateerd