Gebruik en bezit lachgas verboden in grote delen van Rotterdam

Date:

Share post:

Rotterdam –  In het centrum van de stad, parken, uitgaansgebieden, winkelcentra, scholen en enkele pleinen is gebruik en bezit van lachgas per direct verboden. De gemeente heeft het verbod opgenomen in de algemene plaatselijke verordening. Ook in de wijken Carnisse, Bloemhof, Hillesluis, Tarwewijk en het Oude Westen is het gebruik niet meer toegestaan.

Het verbod dat werd ingesteld door Burgemeester Ahmed Aboutaleb zorgt ervoor dat het gebruik op straat zal afnemen. Het gebruik en het is nog niet overal strafbaar, wat voor boete er op het gebruik van lachgas komt te staan is nog niet bekend. De verkoop van lachgas is al eerder aan banden gelegd. Het verbod is aangedragen door de gebiedscomissies.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd