Geen bewijs voor fout agent bij ongeluk tijdens achtervolging Heemraadlaan Spijkenisse

Date:

Deel bericht:

De agent die op 25 augustus vorig jaar betrokken was bij een ongeval tijdens een achtervolging in Spijkenisse kan hiervoor niet verantwoordelijk worden gehouden. Volgens de Rijksrecherche is hier niet genoeg bewijs voor.

De agent zag op de desbetreffende dinsdagmiddag meerdere jongens om een aantal scooters staan. Bij het zien van de politie gingen de jongens er meteen vandoor. Omdat de scooters geen kentekenplaten hadden was het vermoeden bij de agent dat ze gestolen konden zijn. De agent zette de achtervolging in.

- Advertisement -

De agent besloot al snel een klein tikje te geven om één van de scooters tot stilstand te brengen. Dit bleek uit camerabeelden geen effect te hebben. Vervolgens trapte de scooterrijder richting de politiewagen, zo weet het Openbaar Ministerie te melden.

“Kort daarna reed de agent opnieuw naast de scooterrijder die vervolgens de controle over het stuur verloor en tegen een boom botste”, zo schrijft het Openbaar Ministerie verder. De bestuurder droeg geen helm. Vervolgens werden meerdere hulpdiensten opgeroepen waaronder een traumahelikopter.

Het OM vindt dat de agent de grenzen opzocht van het toelaatbare van zijn bevoegdheden. Maar omdat de precieze oorzaak van het ongeval niet vast is komen te staan ziet het OM geen reden om de agent verantwoordelijk te houden.

Het slachtoffer was zwaargewond geraakt en na het ongeluk in een kunstmatige coma gehouden. Justitie kan niet zeggen hoe het op dit moment met het slachtoffer gaat.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Geparkeerde auto vliegt in brand Nieuwpoortweg Schiedam

Schiedam - Vrijdagavond 19 april omstreeks 18:00 is er brand uitgebroken in een voertuig aan de Nieuwpoortweg in...

Brand in kruipruimte van woning na het branden van onkruid Oberonhof Hoogvliet

Hoogvliet Rotterdam - In de kruipruimte van een woning aan de Oberonhof in Hoogvliet is Vrijdagavond brand uitgebroken....

Elektrische fiets vliegt in de brand, brandweer weet erger te voorkomen Justus van Effenlaan Waddinxveen

Waddinxveen - Vrijdagmiddag 19 april omstreeks 17:43 is er brand uitgebroken in een tuinhuisje aan de Justus van...

Drugslab 5e Industriestraat in Vlaardingen ontmanteld

Vlaardingen - Een groot drugslab in een bedrijfspand aan de 5e Industriestraat in Vlaardingen is woensdag door een...