Grote gasexplosie dreigt, evacuatie in straal van 500 meter Essenlaan Oosterblokker (NH)

Date:

Share post:

- Advertisement -

Oosterblokker – Een gasleiding is dinsdagmiddag beschadigd geraakt bij werkzaamheden aan de Essenlaan in Oosterblokker, de leiding wordt nu te heet waardoor er sprake is van dreiging voor een grote explosie. Hulpverleners hebben een NL-alert uitgestuurd en ontruimen het volledige gebied in een straal van 500 meter.

Aanwezigen in het gebied krijgen de oproep om het gebied zo snel mogelijk te verlaten. In het betreffende gebied ligt ook een treinstation en een school. De school was al leeg, de kinderen hebben een continurooster. Ook deze worden naast de woningen ontruimd. Er rijdt vanwege het explosiegevaar momenteel geen trein.

De hulpdiensten zijn grootschalig uitgerukt. Er is opgeschaald naar GRIP 2, de veiligheidsregio neemt dan de coördinatie ter plekke over. Het gasbedrijf is ter plaatse en doet onderzoek.

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd