In meerdere steden actie gevoerd voor ‘structureel meer geld naar hoger onderwijs’

Date:

Deel bericht:

Vandaag hebben in meerdere steden professoren, docenten en studenten in het hoger onderwijs actie gevoerd voor extra geld. In Den Haag namen kamerleden een petitie in ontvangst.

De groep WO in Actie, bestaande uit professoren, docenten en studenten van de verschillende Nederlandse universiteiten, slaat vandaag alarm. Ze zeggen dat er snel structureel meer geld nodig is om de kwaliteit van het hoger onderwijs te verbeteren.

- Advertisement -

De universitaire medewerkers uiten hun zorgen en zeggen dat er sprake is van zeer hoge werkdruk. Een docente zegt hierover: “Het is ook in mijn directe omgeving merkbaar. Meerdere collega’s zitten thuis met een burn-out”. Ook aanwezige studenten zeggen dat de hoge werkdruk voelbaar is in de collegezalen en maken zich zorgen om de verslechterde kwaliteit in het onderwijs.

In Den Haag waren diverse kamerleden aanwezig om de zorgen van de universitaire docenten en studenten aan te horen. De kamerleden kregen van de actievoerende actievoerders een petitie in ontvangst. De actiegroep vraagt de politiek om nu actie te ondernemen in de Tweede Kamer.

“Water staat ons aan de lippen”
In alle toespraken werd duidelijk gemaakt dat het water ze tot aan de lippen staat. Ter symboliek droegen meerdere personen van de actiegroep daarom flippers, duikbril, snorkel en/of zwemvest. Ook werd in Den Haag van de gelegenheid gebruik gemaakt om – ondanks het barre ijskoude weer – even onder te dompelen in het water van de Hofvijver.

- Advertisement -

Gerelateerd