Petitie gestart voor behoud AMBER Alert

Date:

Deel bericht:

Vorige week werd duidelijk dat de politie van plan is te stoppen met AMBER Alert. Inmiddels is een petitie gestart voor het behoud van de dienst.

AMBER Alert is een landelijk systeem dat mensen waarschuwt bij een vermist kind. Het alarmeringssysteem wordt gebruikt als er aanwijzingen zijn van direct levensgevaar van de vermiste en wordt enkel geactiveerd op verzoek van de politie.

- Advertisement -

Het systeem dat in 2008 is opgestart, is succesvol. Volgens de organisatie is na de ongeveer duizend alarmeringen, 94% van de vermisten terecht gekomen.

Mede vanwege het succes is het een hardere schrok toen demissionair minister Grapperhaus (Justitie & Veiligheid) vorige week aankondigde de samenwerking stop te zetten. Hij wil 22 juli de dienst opschorten, tot grote kritiek van de Tweede Kamer.

Petitie
Inmiddels is de dienst zelf een petitie opgestart voor haar behoud. Ze hopen genoeg handtekeningen te kunnen ophalen voordat op 22 juli de stekker eruit wordt getrokken. Mensen die de petitie willen ondertekenen, kunnen dat doen op de website www.redamberalert.nl.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Lichtgewonde bij eenzijdig ongeval Havendijk Schiedam

Havendijk, Schiedam - Woensdagavond 24 april rond 18.20 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden. Een automobilist is door...

Uitslaande flatbrand aan Arrheniusweg in Rotterdam

Rotterdam - Woensdagochtend 24 april is een uitslaande brand uitgebroken in een flat aan de Arrheniusweg. Mede omdat...

Aanhouding na melding steekpartij Brede Hilledijk Rotterdam

Rotterdam - Op de Brede Hilledijk is vanavond rond 19.45 uur een melding van een steekpartij geweest. De...

Kind bekneld tussen dakluik van dakterras Maashaven Noordzijde Rotterdam

Rotterdam - Op het dakterras van woningen aan de Maashaven Noordzijde is vanavond rond 17.33 uur een kind...