Petitie gestart voor behoud AMBER Alert

Date:

Deel bericht:

Vorige week werd duidelijk dat de politie van plan is te stoppen met AMBER Alert. Inmiddels is een petitie gestart voor het behoud van de dienst.

AMBER Alert is een landelijk systeem dat mensen waarschuwt bij een vermist kind. Het alarmeringssysteem wordt gebruikt als er aanwijzingen zijn van direct levensgevaar van de vermiste en wordt enkel geactiveerd op verzoek van de politie.

- Advertisement -

Het systeem dat in 2008 is opgestart, is succesvol. Volgens de organisatie is na de ongeveer duizend alarmeringen, 94% van de vermisten terecht gekomen.

Mede vanwege het succes is het een hardere schrok toen demissionair minister Grapperhaus (Justitie & Veiligheid) vorige week aankondigde de samenwerking stop te zetten. Hij wil 22 juli de dienst opschorten, tot grote kritiek van de Tweede Kamer.

Petitie
Inmiddels is de dienst zelf een petitie opgestart voor haar behoud. Ze hopen genoeg handtekeningen te kunnen ophalen voordat op 22 juli de stekker eruit wordt getrokken. Mensen die de petitie willen ondertekenen, kunnen dat doen op de website www.redamberalert.nl.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Stoffelijk overschot vermiste man aangetroffen bij woning Noordsingel Rotterdam

Rotterdam - Vrijdag ochtend heeft de politie het stoffelijk overschot van een man aangetroffen bij een woning aan...

Binnenvaartschip met containers vaart tegen Willemsbrug en verliest containers

Rotterdam - Vrijdagochtend om 07:35 uur zijn de hulpdiensten gealarmeerd voor een incident bij de Willemsbrug in Rotterdam....

Persoon beschoten na schietpartij Zuider Kerkedijk Rotterdam

Rotterdam - Donderdagmiddag 29 februari rond 16.00 uur heeft er een schietincident plaatsgevonden in een steeg tussen de...

Celstraf, TBS en rijontzegging geëist voor dodelijk ongeval Maasboulevard Rotterdam tijdens Wereldhavendagen

Rotterdam - Het Openbaar Ministerie heeft donderdag 29 februari acht jaar celstraf, TBS met dwangverpleging en een rijverbod...