Raad Rotterdam wil getrainde politiehonden met stroomstootapparatuur met pensioen sturen

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – De gemeenteraad in Rotterdam heeft burgemeester Aboutaleb gevraagd om dierenmishandeling op politiehondenverenigingen beter te handhaven. Volgens de Partij voor de Dieren worden vijf politiehonden in de eenheid Rotterdam nog steeds getraind met stroomstootapparatuur, dat komt omdat ze niet luisteren naar commando’s. De raad wil dat deze honden begeleid met pensioen worden gestuurd.

Een meerderheid van de raad besloot om ook (via Aboutaleb) er bij de minister op aan te dringen dat deze motie wordt gesteund. ‘’Die stroomstoten leiden tot angst, stress en pijn bij die honden’’, aldus raadslid Ruud van der Velden.

- Advertisement -

Meest vreemde afwijzing in dit verband was ontegenzeggelijk het verzoek van GroenLinks om bij de minister te lobbyen om de inzet van honden en paarden als geweldsmiddel tijdens het politiewerk te beperken tot een absoluut minimum.

Lees het volledige artikel op Dagblad010

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd