7 jaar celstraf voor Vlaardinger die deelnam aan terroristische organisatie in Libië

Date:

Deel bericht:

De Officier van Justitie heeft vanmiddag in de rechtbank van Rotterdam 7 jaar celstraf geëist tegen een 51-jarige man uit Vlaardingen, hij wordt ervan verdacht deel te hebben genomen aan terroristische groep in Libië. Hij sloot zich in 2012 aan bij terreurgroep Ansar-Al-Sharia en diende daar een periode als geestelijk adviseur, bemiddelaar en inspirator.

Toen de man eenmaal terug was gekeerd in Nederland onderhiel hij contact met de strijders. Dit gebeurde via Telegram waar hij ze advies geef en verspreidde hij informatie over te liquideren van personen. Er is geen bewijs gevonden dat hij daadwerkelijk zelf ook mee heeft gevochten.

- Advertisement -

De feiten hebben zich jaren geleden in Libië afgespeeld, maar dergelijke acties moeten gewoonweg worden gestraft. Omdat hij een inspiratiebron voor strijders is geweest is een lange celstraf gerechtvaardigd vind het Openbaar Ministerie.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd