143 bekeuringen bij grootschalige politieactie Rotterdam Ommoord op slot

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Bij een grootschalige verkeerscontrole in Rotterdam Ommoord zijn vrijdag 143 bekeuringen uitgeschreven. Het betrof een controle gericht op verkeersveiligheid en ondermijning. Tientallen politieagenten namen deel aan de actie, zo waren er het Team Verkeer, de bereden politie, wijkagenten en de politiehelikopter ter plaatse.

© Jeffrey Jacobs

In het begin van de middag was het gelijk raak. Twee gasten gingen ervandoor op een brommer bij de controle. Er ontstond een achtervolging door de wijk Zevenkamp. Uiteindelijk werd één van de verdachten aangehouden met een kilo aan henneptoppen in zijn bezit. Naar zijn maatje wordt nog onderzoek gedaan.

- Advertisement -

Na alle jaren van controles bleken de bestuurders van brommertjes en scooter het nog steeds niet allemaal op orde te hebben. 50 bestuurders kregen een prent voor een te hoge constructiesnelheid, daarnaast werd er een WOK-melding opgemaakt. Dat houdt in dat het scheurijzer door de Rijksdienst van het Wegverkeer het voertuig opnieuw zal keuren als de snelheid weer terug naar normaal is gebracht. Tot die tijd mag je er niet meer op rijden.

© Jeffrey Jacobs

Naast de bekeuringen voor een te hoge snelheid kregen 25 verkeersdeelnemers een bekeuring voor het mobiel bellen terwijl er een voertuig werd bestuurd. 13 bestuurders bleken zonder rijbewijs te rijden. 7 personen werden aangehouden voor het overtreden van Art 8. Zij hadden of teveel gedronken of waren onder invloed van drugs. Een Poolse man werd aangehouden omdat hij zich niet kon identificeren. Een andere bestuurder werd aangehouden omdat hij een motorvoertuig bestuurde met een ingevorderd rijbewijs.

© Jeffrey Jacobs

De actie is één van de vele grootschalige acties in de wijken Ommoord en Zevenkamp. Het is een combinatie van diverse specialisten en maakt de aanpak effectief op het gebied van verkeersveiligheid maar ook de aanpak op ondermijning.

Op de gebruikte foto’s zijn de betrokkenen niet bekeurd

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Rijksweg A15 bij Barendrecht deels afgesloten na ongeval

Barendrecht - Maandag 18 maart is de hoofdbaan van de Rijksweg A15 in één rijrichting rond het middaguur...

Brandweer blust kleine brand in meterkast Digna Johannaweg Hoogvliet

Digna Johannaweg, Hoogvliet Rotterdam - Zondagmiddag 17 maart rond 17.41 uur is er brand uitgebroken in een woning....

Dode na steekpartij in woning Brautigamstraat Rotterdam

Rotterdam - Bij een steekpartij in een woning aan de Brautigamstraat in Rotterdam-Feijenoord is zaterdagmorgen een man om...

Rookontwikkeling na kortsluiting in woning Aida Capelle aan den Ijssel

Capelle aan den IJssel - De brandweer is vrijdagmiddag met meerdere wagens uitgerukt voor een melding van een...