143 bekeuringen bij grootschalige politieactie Rotterdam Ommoord op slot

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Bij een grootschalige verkeerscontrole in Rotterdam Ommoord zijn vrijdag 143 bekeuringen uitgeschreven. Het betrof een controle gericht op verkeersveiligheid en ondermijning. Tientallen politieagenten namen deel aan de actie, zo waren er het Team Verkeer, de bereden politie, wijkagenten en de politiehelikopter ter plaatse.

© Jeffrey Jacobs

In het begin van de middag was het gelijk raak. Twee gasten gingen ervandoor op een brommer bij de controle. Er ontstond een achtervolging door de wijk Zevenkamp. Uiteindelijk werd één van de verdachten aangehouden met een kilo aan henneptoppen in zijn bezit. Naar zijn maatje wordt nog onderzoek gedaan.

- Advertisement -

Na alle jaren van controles bleken de bestuurders van brommertjes en scooter het nog steeds niet allemaal op orde te hebben. 50 bestuurders kregen een prent voor een te hoge constructiesnelheid, daarnaast werd er een WOK-melding opgemaakt. Dat houdt in dat het scheurijzer door de Rijksdienst van het Wegverkeer het voertuig opnieuw zal keuren als de snelheid weer terug naar normaal is gebracht. Tot die tijd mag je er niet meer op rijden.

© Jeffrey Jacobs

Naast de bekeuringen voor een te hoge snelheid kregen 25 verkeersdeelnemers een bekeuring voor het mobiel bellen terwijl er een voertuig werd bestuurd. 13 bestuurders bleken zonder rijbewijs te rijden. 7 personen werden aangehouden voor het overtreden van Art 8. Zij hadden of teveel gedronken of waren onder invloed van drugs. Een Poolse man werd aangehouden omdat hij zich niet kon identificeren. Een andere bestuurder werd aangehouden omdat hij een motorvoertuig bestuurde met een ingevorderd rijbewijs.

© Jeffrey Jacobs

De actie is één van de vele grootschalige acties in de wijken Ommoord en Zevenkamp. Het is een combinatie van diverse specialisten en maakt de aanpak effectief op het gebied van verkeersveiligheid maar ook de aanpak op ondermijning.

Op de gebruikte foto’s zijn de betrokkenen niet bekeurd

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Man gewond na schietincident in woning Nieuwe Maasstraat Schiedam

Schiedam - Zondagavond 3 maart rond 19.12 uur heeft er een schietincident plaatsgevonden. Het schietincident vond plaats in een...

Automobilist (23) overleden bij ongeval op Abram van Rijckevorselweg in Capelle aan den IJssel (video)

Capelle a/d IJssel - In de nacht van zaterdag op zondag 3 maart is een 23-jarige Rotterdammer komen...

Stoffelijk overschot vermiste man aangetroffen bij woning Noordsingel Rotterdam

Rotterdam - Vrijdag ochtend heeft de politie het stoffelijk overschot van een man aangetroffen bij een woning aan...

Binnenvaartschip met containers vaart tegen Willemsbrug en verliest containers

Rotterdam - Vrijdagochtend om 07:35 uur zijn de hulpdiensten gealarmeerd voor een incident bij de Willemsbrug in Rotterdam....