Leerstraf en excuusbrief voor 15-jarige verdachte die persfotograaf mishandelde in Den Haag

Date:

Share post:

- Advertisement -

Den Haag – De 15-jarige jongen die in Den Haag een persfotograaf mishandelde na een steekincident, heeft in een besloten zitting op het Openbaar Ministerie een leerstraf opgelegd gekregen. Ook moet hij een excuusbrief schrijven.

Afgelopen 17 februari vond er in Den Haag een steekincident plaats. Een slachtoffer liep vergezeld met familie een nabijgelegen politiebureau binnen. Toen een van de familieleden even later opmerkte dat er buiten een persfotograaf stond, stormde hij naar buiten en viel hij de journalist aan. Gedurende het incident raakte ook een politieagent lichtgewond.

Vandaag moest de minderjarige dader voorkomen op een OM Hoorzitting. De jongen kreeg een strafvoorstel van een leerstraf van 35 uur en zou daarnaast een excuusbrief moeten schrijven. Omdat de jongen hiermee akkoord ging, hoeft hij daardoor niet meer voor de rechter te verschijnen.

- Advertisement -

Gerelateerd