Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond bereidt brandweerlieden voor op eventueel ‘code zwart’

Date:

Deel bericht:

Regio – De Veiligheidsregio van Rotterdam-Rijnmond is begonnen met brandweerlieden op te leiden tot het besturen van ambulances. Op deze manier wil de Veiligheidsregio zich voorbereiden op een eventueel ‘code zwart’, het ergst denkbare corona-scenario.

Om voorbereid te zijn op ‘code zwart’, bereidt Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond draaiboeken voor. Eén van de scenario’s is een hoge uitval van ambulancepersoneel. Voor dat soort scenario’s krijgen brandweercollega’s nu de basisbeginselen uitgelegd om een ambulance te kunnen besturen.

- Advertisement -

Korte cursus
“Aan het vak van ambulancechauffeur gaat een volwaardige opleiding vooraf”, benadrukt Peter Verduijn, manager operationele ambulancezorg. “Met een korte cursus kun je leren hoe je een ambulance bestuurt, maar de expertise van een ambulancechauffeur omhelst veel meer dan autorijden”.

De draaiboeken worden alleen ingezet in het allerslechtste scenario. “Als ambulancedienst willen we de beste zorg leveren voor onze patiënten”, vervolgt Verduijn. “Een verpleegkundige en een ambulancechauffeur zijn een team, die zorgen samen dat een patiënt veilig in het ziekenhuis aankomt”. Het inzetten van andere chauffeurs is een noodoplossing die de VRR nooit hoopt te hoeven gebruiken.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Rotterdammer en Schiedammer vast voor babbeltrucs in regio Rotterdam

Rotterdam - De politie heeft twee verdachten aangehouden die ervan worden verdacht meerdere diefstallen te hebben gepleegd door...

Rijksweg A15 bij Barendrecht deels afgesloten na ongeval

Barendrecht - Maandag 18 maart is de hoofdbaan van de Rijksweg A15 in één rijrichting rond het middaguur...

Medewerkers fruitbedrijf vinden grote hoeveelheid cocaïne in levering ananassen

Regio - Medewerkers van een fruitopslag in de Rotterdamse regio heeft tijdens het uitladen van een container een...

Schade na explosies in Rotterdam en Capelle aan den IJssel

Rotterdam, Capelle aan den IJssel - In de nacht van Zondag 4 februari op Maandag 5 februari hebben...