zondag, november 28, 2021
0.9 C
Rotterdam
zondag 28 november 2021

Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond bereidt brandweerlieden voor op eventueel ‘code zwart’

- advertentie -

Regio – De Veiligheidsregio van Rotterdam-Rijnmond is begonnen met brandweerlieden op te leiden tot het besturen van ambulances. Op deze manier wil de Veiligheidsregio zich voorbereiden op een eventueel ‘code zwart’, het ergst denkbare corona-scenario.

Om voorbereid te zijn op ‘code zwart’, bereidt Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond draaiboeken voor. Eén van de scenario’s is een hoge uitval van ambulancepersoneel. Voor dat soort scenario’s krijgen brandweercollega’s nu de basisbeginselen uitgelegd om een ambulance te kunnen besturen.

Korte cursus
“Aan het vak van ambulancechauffeur gaat een volwaardige opleiding vooraf”, benadrukt Peter Verduijn, manager operationele ambulancezorg. “Met een korte cursus kun je leren hoe je een ambulance bestuurt, maar de expertise van een ambulancechauffeur omhelst veel meer dan autorijden”.

De draaiboeken worden alleen ingezet in het allerslechtste scenario. “Als ambulancedienst willen we de beste zorg leveren voor onze patiënten”, vervolgt Verduijn. “Een verpleegkundige en een ambulancechauffeur zijn een team, die zorgen samen dat een patiënt veilig in het ziekenhuis aankomt”. Het inzetten van andere chauffeurs is een noodoplossing die de VRR nooit hoopt te hoeven gebruiken.

- Advertisement -
- Advertentie -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,110VolgersVolg
- advertentie -