Auto met persfotograaf opzettelijk in sloot geduwd door omstanders bij autobrand

Date:

Deel bericht:

Lunteren – In Lunteren (Gelderland) zijn een persfotograaf en diens vriendin aangevallen door omstanders tijdens het werk. De auto waarin de persfotograaf en zijn vriendin zaten, is opzettelijk met een shovel in de greppel geduwd.

De persfotograaf en andere fotografen kwamen af op een melding van een autobrand. Direct bij aankomst zouden omstanders agressief hebben gereageerd op hun aanwezigheid.

- Advertisement -

Terwijl de andere fotografen konden ontsnappen aan de woedende groep, kon één van hen niet op tijd wegkomen. Terwijl hij alweer was ingestapt, had in de tussentijd een omstander een shovel gepakt en duwde de auto, waar op dat moment de fotograaf en zijn vriendin in zaten, de een – gelukkig drooggevallen – sloot in.

Het voertuig kwam op zijn dak in het water terecht en de inzittenden kwamen daarbij bekneld te zitten. De brandweer heeft beide slachtoffers uit het voertuig bevrijdt. Zij zijn hierna met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd.

De politie zou ter plaatse twee aanhoudingen hebben verricht en komt later met meer informatie.


Vanuit de redactie en onze fotografen wensen we de collega’s veel sterkte toe.

- Advertisement -

Gerelateerd