Rotterdams bendelid (20) veroordeeld tot gevangenisstraf voor bijdrage op de Scheveningse Pier

Date:

Deel bericht:

Rotterdam, Den Haag – Een 20-jarige man is woensdag 21 april door de rechtbank in Den Haag veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijf jaar voor het voorbereiden van doodslag, openlijke geweldpleging, vuurwapenbezit, bedreiging en diefstal met geweld.

De man was lid van een Rotterdamse drillrapgroep. Samen met zijn groep ging de man op 10 augustus 2020, een zomerse dag, naar de dan drukbezochte Scheveningse Pier om daar de confrontatie aan te gaan met een rivaliserende drillrapbende uit Amsterdam.

- Advertisement -

De dag eindigt ook in geweld en aan de kant van de Rotterdamse groep komt een 19-jarige jongen, met de bijnaam ‘Chuchu’, door twee messteken om het leven. De behandeling van de zaak van de verdachten die voor dit dodelijke geweld worden vervolgd, moet nog plaatsvinden.

Verdachte begon confrontatie
De 20-jarige man die vandaag is veroordeeld zou de gehele confrontatie zijn begonnen. Met een vuurwapen in zijn tas loopt hij over de Pier in de richting van de rivaliserende groep. Hij pakte een van de Amsterdamse jongens vast en trok hem met kracht naar zich toe.

Nadat de jongen viel, werd hij daarna door meerdere personen geschopt en geslagen. De Amsterdamse groep reageerde op hun beurt op dit geweld. Ook zij waren bewapend met messen en een vuurwapen.

Het is een en al paniek op wat een mooie zomerse dag op Scheveningen moest zijn. Mensen waren in een met paniek-gevulde situatie beland, waarbij jongeren renden met pistolen en op elkaar werd ingestoken. Het avondrood kwam niet enkel van de neerdalende zon, maar ook door het gevloeide bloed van die dag.

Uitspraak
Uit onderzoek is naar voren gekomen dat er bij de man sprake is van ‘een zorgelijk patroon van geweldsdelicten, psychische problematiek, zwakbegaafdheid en een hoog recidiverisico’. Dit komt ook mede door eerdere zaken, waaronder diefstal met geweld.

De rechtbank acht hem schuldig aan het voorbereiden van doodslag, openlijke geweldpleging, vuurwapenbezit, bedreiging en diefstal met geweld. Hij krijgt een gevangenisstraf opgelegd van vijf jaar.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Kind zwaargewond na val van balkon van der Helmstraat Rotterdam

Rotterdam - Een kind is vrijdagavond zwaargewond geraakt nadat deze van een balkon op de derde verdieping aan...

Automobilist onder invloed rijdt motorrijder aan Vaanweg Rotterdam

Rotterdam - Een motorrijder is vrijdagmiddag op de Vaanweg in Rotterdam aangereden door een automobilist. Door de aanrijding...

Drie verdachten aangehouden na cocaïnevangst in Rotterdamse haven

Rotterdam - De politie heeft drie Rotterdammers aangehouden na een cocaïnevangst in de Rotterdamse haven. De vondst werd...

Hoe gefrustreerde student Fouad L. drie onschuldige mensen van het leven beroofde door psychotisch gedrag

Rotterdam - Wat begint met een melding van een woningbrand aan het Heiman Dullaertplein in Rotterdam, mondt uiteindelijk...