Bewoner aangehouden na woningbrand Einsteinplaats Rotterdam

Date:

Share post:

Rotterdam – In een woning aan de Einsteinplaats in Rotterdam-Ommoord heeft vrijdagavond korte tijd een felle uitslaande brand gewoed. De bewoner is door de politie na een zoektocht aangehouden als verdachte van brandstichting.

De brandweer werd rond half acht door buren gealarmeerd dat ze een brandlucht roken en dat er rook uit de meterkast zou komen. De brandweer reed in eerste instantie zonder spoed maar schaalde toch op naar een spoedrit. Ter plaatse werd inderdaad een brandlucht en lichte rookontwikkeling waargenomen. Twintig minuten later sloegen spontaan de vlammen uit de woning.

- Advertisement -

De brandweer wist de vlammen snel te bedwingen. Eenmaal in de woning troffen zijn enkele brandbare stoffen aan. De politie heeft daarop besloten om direct een plaats delict te maken. Etages boven en onder de woning werden in allerijl ontruimd. Ondertussen werd er een zoektocht gestart naar de bewoner van het pand.

De politie heeft de bewoner uiteindelijk kunnen aanhouden. Het is niet de eerste keer dat de bewoner probeert brand te stichten. In januari was er brand in dezelfde woning, ook toen is de bewoner aangehouden op verdenking van brandstichting.

- Advertisement -

Gerelateerd