Automobilist onder invloed uit Bodegraven aangehouden door oplettend ambulancepersoneel

Date:

Deel bericht:

Bodegraven – Zondagochtend 25 april is de bestuurder van een bestelbus aangehouden nadat ambulancepersoneel de man uit Bodegraven slingerend over de weg zagen rijden.

De ambulance reed op de A12 toen de zorgmedewerkers een bestelbus zagen slingeren. “Normaal ligt hun primaire taak natuurlijk ergens anders, maar in dit geval vonden zij het gedrag zó gevaarlijk dat zij de politie alarmeerden en dit busje kort hebben gevolgd.”, verklaart de politie.

- Advertisement -

Toen de politie de bus een stopteken gaf en de 30-jarige bestuurder uit Bodegraven controleerde, bleek al snel dat hij onder invloed van drugs verkeerde. Daarnaast was zijn rijbewijs al eerder ongeldig verklaard.

De man werd aangehouden en overgebracht naar het bureau, waar vast wordt gesteld welke drugs de man heeft gebruikt en in welke hoeveelheid. Op basis daarvan worden passende vervolgstappen ondernomen.

De politie was blij met het ambulancepersoneel: “Door de oplettendheid en het doortastende handelen van deze hulpverlenende collega’s, is wellicht voorkomen dat er gewonden zijn gevallen. Noem het een mooie vorm van preventief werken.”

- Advertisement -

Gerelateerd