Automobilist onder invloed uit Bodegraven aangehouden door oplettend ambulancepersoneel

Date:

Deel bericht:

Bodegraven – Zondagochtend 25 april is de bestuurder van een bestelbus aangehouden nadat ambulancepersoneel de man uit Bodegraven slingerend over de weg zagen rijden.

De ambulance reed op de A12 toen de zorgmedewerkers een bestelbus zagen slingeren. “Normaal ligt hun primaire taak natuurlijk ergens anders, maar in dit geval vonden zij het gedrag zó gevaarlijk dat zij de politie alarmeerden en dit busje kort hebben gevolgd.”, verklaart de politie.

- Advertisement -

Toen de politie de bus een stopteken gaf en de 30-jarige bestuurder uit Bodegraven controleerde, bleek al snel dat hij onder invloed van drugs verkeerde. Daarnaast was zijn rijbewijs al eerder ongeldig verklaard.

De man werd aangehouden en overgebracht naar het bureau, waar vast wordt gesteld welke drugs de man heeft gebruikt en in welke hoeveelheid. Op basis daarvan worden passende vervolgstappen ondernomen.

De politie was blij met het ambulancepersoneel: “Door de oplettendheid en het doortastende handelen van deze hulpverlenende collega’s, is wellicht voorkomen dat er gewonden zijn gevallen. Noem het een mooie vorm van preventief werken.”

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Schietpartij blijkt ongeluk met luchtbuks in Bodegraven

Bodegraven - Bij een ongeluk met een luchtbuks is maandagmiddag rond 17.45 uur iemand gewond geraakt. De politie...

Brandweer rukt uit voor instortingsgevaar stelling met 28 ton kaas in Bodegraven

Bodegraven - De brandweer is maandagmorgen met spoed uitgerukt voor een melding van instortingsgevaar in een magazijn van...

Poging plofkraak met explosief bij juwelier Kerkstraat Bodegraven (video

Bodegraven - Bij Juwelier van Zijl aan de Kerkstraat in Bodegraven is afgelopen nacht rond 03.30 uur geprobeerd...

Vrachtwagen kantelt op rotonde Goudseweg bij Bodegraven

Bodegraven - Op de Goudseweg bij Bodegraven is dinsdagmiddag een vrachtwagen gekanteld. Het ongeluk gebeurde op de rotonde...