59-jarige aanrander veroordeeld tot TBS met dwangverpleging

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – De rechtbank Rotterdam heeft vandaag een 59-jarige man veroordeeld voor de aanranding van drie jonge meisjes. De man wordt tbs met dwangverpleging opgelegd.

De verdachte heeft op 5 juli 2020 drie minderjarige meisjes betast. De man was al eerder veroordeeld voor ontucht met minderjarige meisjes.  Hij benaderde zijn drie slachtoffers terwijl zij buiten speelden en betastte hen onverhoeds. Slechts enkele maanden na zijn eerdere behandeling verviel de verdachte opnieuw in grensoverschrijdend gedrag.

- Advertisement -

De rechtbank acht daarom dat behandelingen in het kader van een deels voorwaardelijke gevangenisstraf of in het kader van een TBS met voorwaarden niet afdoende om het risico op terugval af te wenden. Daarbij is met name van belang dat de verdachte niet bereid lijkt om aan alle gestelde voorwaarden van ook de door hem gewenste behandelingen mee te werken.

Met alle aspecten bij elkaar afgewogen heeft de rechter besloten een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van driehonderd dagen op te leggen en een nieuwe TBS-behandeling met dwangverpleging op te leggen.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Meerdere auto’s beschadigd na ongeval Strevelsweg Rotterdam

Rotterdam - Woensdagmiddag 24 april heeft een bestuurder een flinke ravage veroorzaakt met zijn voertuig. De bestuurder is door...

Uitslaande flatbrand aan Arrheniusweg in Rotterdam

Rotterdam - Woensdagochtend 24 april is een uitslaande brand uitgebroken in een flat aan de Arrheniusweg. Mede omdat...

Beknelling na ongeval op A15 bij Rotterdam, vertraging voor verkeer richting Europoort

Rotterdam - Dinsdagochtend 23 april is de A15 deels afgesloten na een ongeval tussen een vrachtwagen en een...

Schade bij woning na explosie op Blekerslaan in Rotterdam, minderjarige verdachte aangehouden

Rotterdam - In de nacht van zondag op maandag 22 april heeft een explosie plaatsgevonden bij een woning...