Belgische auto vol wapens in beslag genomen in Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Afgelopen nacht zagen surveillerende eenheden een Belgische auto rijp voor een controle. Wat ze aantroffen, hadden de agenten niet verwacht.

De automobiliste reed langzaam, slingerde en gaf nergens richting. Opvallend genoeg voor de agenten om de bestuurder te onderwerpen aan een controle. Op de Hartmansstraat werd de auto tot stoppen gemaand, waaraan de bestuurder gehoor gaf.

- Advertisement -

De agenten waren niet verrast toen de automobilist positief blies op het gebruik van alcohol. Ook viel het een agent op dat er een half opgerookte joint en boksbeugel in de middenconsole lag. Reden om ook de auto verder te bekijken.

Wapenarsenaal
De auto werd in beslag genomen en op het bureau nader onderzocht. Wat de agenten niet zagen aankomen, was de bonte verzameling wapens in het voertuig. Zo werden er twee tasers, twee bussen traangas, een katapult, drie boksbeugels, munitie, een vizier voor een luchtdrukwapen, kapmes, twee werpbijlen en illegaal vuurwerk aangetroffen.

De bestuurder is aangehouden voor de Wet Wapens en Munitie en artikel 8 van de Wegenverkeerswet, namelijk het rijden onder invloed. Op het politiebureau blies de bestuurder 590 UGL op het ademanalyse apparaat en dat was voor deze beginnende bestuurder fors te veel waardoor zijn rijbewijs is ingevorderd. De zaak wordt verder overgedragen aan de recherche.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Aanhouding na melding steekpartij Brede Hilledijk Rotterdam

Rotterdam - Op de Brede Hilledijk is vanavond rond 19.45 uur een melding van een steekpartij geweest. De...

Kind bekneld tussen dakluik van dakterras Maashaven Noordzijde Rotterdam

Rotterdam - Op het dakterras van woningen aan de Maashaven Noordzijde is vanavond rond 17.33 uur een kind...

Beknelling na ongeval op A15 bij Rotterdam, vertraging voor verkeer richting Europoort

Rotterdam - Dinsdagochtend 23 april is de A15 deels afgesloten na een ongeval tussen een vrachtwagen en een...

Schade bij woning na explosie op Blekerslaan in Rotterdam, minderjarige verdachte aangehouden

Rotterdam - In de nacht van zondag op maandag 22 april heeft een explosie plaatsgevonden bij een woning...