Belgische auto vol wapens in beslag genomen in Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Afgelopen nacht zagen surveillerende eenheden een Belgische auto rijp voor een controle. Wat ze aantroffen, hadden de agenten niet verwacht.

De automobiliste reed langzaam, slingerde en gaf nergens richting. Opvallend genoeg voor de agenten om de bestuurder te onderwerpen aan een controle. Op de Hartmansstraat werd de auto tot stoppen gemaand, waaraan de bestuurder gehoor gaf.

- Advertisement -

De agenten waren niet verrast toen de automobilist positief blies op het gebruik van alcohol. Ook viel het een agent op dat er een half opgerookte joint en boksbeugel in de middenconsole lag. Reden om ook de auto verder te bekijken.

Wapenarsenaal
De auto werd in beslag genomen en op het bureau nader onderzocht. Wat de agenten niet zagen aankomen, was de bonte verzameling wapens in het voertuig. Zo werden er twee tasers, twee bussen traangas, een katapult, drie boksbeugels, munitie, een vizier voor een luchtdrukwapen, kapmes, twee werpbijlen en illegaal vuurwerk aangetroffen.

De bestuurder is aangehouden voor de Wet Wapens en Munitie en artikel 8 van de Wegenverkeerswet, namelijk het rijden onder invloed. Op het politiebureau blies de bestuurder 590 UGL op het ademanalyse apparaat en dat was voor deze beginnende bestuurder fors te veel waardoor zijn rijbewijs is ingevorderd. De zaak wordt verder overgedragen aan de recherche.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Schade aan woningen na explosie Kruisdijk Portugaal

Poortugaal - Vrijdagavond 19 april rond 21.37 uur heeft er een explosie plaatsgevonden aan de Kruisdijk in Portugaal. Door...

Geparkeerde auto vliegt in brand Nieuwpoortweg Schiedam

Schiedam - Vrijdagavond 19 april omstreeks 18:00 is er brand uitgebroken in een voertuig aan de Nieuwpoortweg in...

Brand in kruipruimte van woning na het branden van onkruid Oberonhof Hoogvliet

Hoogvliet Rotterdam - In de kruipruimte van een woning aan de Oberonhof in Hoogvliet is Vrijdagavond brand uitgebroken....

Mogelijke inbraak melding leidt tot één aanhouding, politie verricht nader onderzoek Van Adrichemweg Rotterdam

Rotterdam - Vrijdagmiddag 19 april omstreeks 14:30 is er een melding binnengekomen op de meldkamer van een mogelijke...