Van Meubelmakerij is niets meer over Molendijk Zuidland

Date:

Share post:

- Advertisement -

Zuidland – Van de meubelmakerij van Piet Poots is echt niets meer over. Afgelopen nacht brak er door een nog onbekende oorzaak brand uit in één van de loodsen aan de Molendijk in Zuidland. Al snel grepen de vlammen wild om zich heen en stond binnen een mum van tijd de gehele loods in de brand. 

De brandweer had veel moeite om de brand te bestrijden. In eerste instantie moest er veel bluswater ter plaatse worden gebracht. Dit lukte met meerdere grootwater transporten. Hiermee kan er op grote schaal water van kilometers ver worden gehaald. Ook de wind zorgde voor veel problemen. Door de harde wind kreeg de brand veel zuurstof en ontwikkelde deze zichzelf. De brandweer ging al snel over tot een uitbrandscenario en zette alles op alles om overslag te voorkomen.

In de omgeving stonden een schuurtje, woningen en een sporthal. Het schuur overleefde de brand niet maar de woningen en de sporthal wel. Bewoners van een vakantiepark kregen het advies om ramen en deuren gesloten te houden vanwege de extreme rookontwikkeling.

Rond half 8 vanmorgen gaf de brandweer het sein brandmeester. De grootste vlammen waren toen geblust. Het nablussen heeft nog enige tijd in beslag genomen. Hoe de brand is ontstaan wordt geprobeerd om dit nog te achterhalen.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd