zaterdag, september 25, 2021
17.4 C
Rotterdam
zaterdag 25 september 2021

Politie biedt excuses aan na door agent neergeslagen tiener in Rotterdam

Rotterdam – De politie heeft excuses aangeboden aan een 17-jarige jongen uit Utrecht, nadat een agent hem woensdag 5 mei sloeg. Het gebeuren is opgenomen en circuleert op internet. Het incident gebeurde, nadat de politie voor de tweede keer optrad tegen feestende jongeren.

De twee video’s circuleerden al snel rond op social media en verschenen onder andere op Dumpert. Er is te zien hoe een jongen zich bemoeit met een aanhouding op de Zaagmolenstraat als een andere agent aan komt lopen. De agent geeft hem een duw, waarna hij valt. Als de jongen opstaat, krijgt hij een vuistslag, waarna hij opnieuw tegen de vlakte gaat.

Overlastgevende jongeren
De desbetreffende jongeman is een 17-jarige Utrechter. Hij hoorde bij de groep, waarvoor de politie ter plaatse was gekomen. Eerder op de dag werd een grote groep van zo’n tweehonderd jongeren in de stad weggestuurd, omdat zij een illegaal feest hielden en hierbij overlast veroorzaakten.

Een gewaarschuwd mens telt voor twee zou je zeggen, maar rond half acht probeerde een klein gedeelte het opnieuw op de Crooswijkstraat. Enkele tientallen jongeren hingen rondom een auto waar de muziek luid uit te horen was.

De politie kwam daarop ter plaatse. De groep zou zich daarop gelijk agressief hebben opgesteld richting de dienders, aldus de politie. De politie moest de wapenstok er aan te pas brengen om de groep van zich af te houden. Op de Zaagmolenstraat probeerde de politie een vijftal personen aan te houden, waarna de 17-jarige Utrechter zich ermee wilde bemoeien.

Excuses van agent
De politie heeft besloten de neergeslagen tiener niet verder te vervolgen en biedt daarnaast hun excuses aan. Een woordvoerder verklaarde aan RTV Rijnmond dat de betreffende agent ook vond dat hij ‘buitenproportioneel’ handelde. De agent, diens leidinggevende en de tiener zouden inmiddels al een gesprek hebben gehad. De politie heeft aangegeven een onderzoek te zijn gestart. Het is niet bekend of de jongen nog een klacht in gaat dienen.

Related Articles

Forse file op A20 bij Rotterdam richting Vlaardingen

0
Rotterdam - Vrijdagmiddag 24 september hebben diverse ongevallen op de A20 gezorgd voor een forse...

Politie schiet man in been Maasboulevard Vlaardingen

0
Vlaardingen - De politie heeft op de Maasboulevard in Vlaardingen een gericht schot op het...

CBS: ‘Ruim 750 duizend slachtoffers van online seksuele intimidatie’

0
In 2020 gaf ruim vijf procent van de Nederlanders van 16 jaar of ouder aan...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Alleen coronatoegangsbewijs op Coolsingel bij marathon

Alleen coronatoegangsbewijs op Coolsingel bij marathon [...]

Roparunradio volgt de 30e Roparun op de voet

Roparunradio volgt de 30e Roparun op de voet [...]

Nieuw gebouw van Zuider Gymnasium krijgt meer gestalte

Nieuw gebouw van Zuider Gymnasium krijgt meer gestalte [...]

IC-personeel van Erasmus MC ligt overhoop met Gommers

IC-personeel van Erasmus MC ligt overhoop met Gommers [...]

Natuurlijk Stads aan de Charloisse Lagedijk

Natuurlijk Stads aan de Charloisse Lagedijk [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,064VolgersVolg