dinsdag, juni 15, 2021
16.9 C
Rotterdam
dinsdag 15 juni 2021

Politie biedt excuses aan na door agent neergeslagen tiener in Rotterdam

Rotterdam – De politie heeft excuses aangeboden aan een 17-jarige jongen uit Utrecht, nadat een agent hem woensdag 5 mei sloeg. Het gebeuren is opgenomen en circuleert op internet. Het incident gebeurde, nadat de politie voor de tweede keer optrad tegen feestende jongeren.

De twee video’s circuleerden al snel rond op social media en verschenen onder andere op Dumpert. Er is te zien hoe een jongen zich bemoeit met een aanhouding op de Zaagmolenstraat als een andere agent aan komt lopen. De agent geeft hem een duw, waarna hij valt. Als de jongen opstaat, krijgt hij een vuistslag, waarna hij opnieuw tegen de vlakte gaat.

Overlastgevende jongeren
De desbetreffende jongeman is een 17-jarige Utrechter. Hij hoorde bij de groep, waarvoor de politie ter plaatse was gekomen. Eerder op de dag werd een grote groep van zo’n tweehonderd jongeren in de stad weggestuurd, omdat zij een illegaal feest hielden en hierbij overlast veroorzaakten.

Een gewaarschuwd mens telt voor twee zou je zeggen, maar rond half acht probeerde een klein gedeelte het opnieuw op de Crooswijkstraat. Enkele tientallen jongeren hingen rondom een auto waar de muziek luid uit te horen was.

De politie kwam daarop ter plaatse. De groep zou zich daarop gelijk agressief hebben opgesteld richting de dienders, aldus de politie. De politie moest de wapenstok er aan te pas brengen om de groep van zich af te houden. Op de Zaagmolenstraat probeerde de politie een vijftal personen aan te houden, waarna de 17-jarige Utrechter zich ermee wilde bemoeien.

Excuses van agent
De politie heeft besloten de neergeslagen tiener niet verder te vervolgen en biedt daarnaast hun excuses aan. Een woordvoerder verklaarde aan RTV Rijnmond dat de betreffende agent ook vond dat hij ‘buitenproportioneel’ handelde. De agent, diens leidinggevende en de tiener zouden inmiddels al een gesprek hebben gehad. De politie heeft aangegeven een onderzoek te zijn gestart. Het is niet bekend of de jongen nog een klacht in gaat dienen.

Related Articles

Fietster zwaargewond na aanrijding met vrachtwagen in Moordrecht (video)

0
Moordrecht - Een vrouw is maandagavond zwaargewond geraakt nadat zij op de Schielands hoge zeedijk...

Twee aanhoudingen na belaging motoragent in Rotterdam

0
Rotterdam - Een motoragent van de Rotterdamse politie is op 13 juni aan verwondingen of...

Bestuurder van quad probeert agent van motor te rijden Goudse Rijweg Rotterdam

0
Rotterdam - Een motoragent van de politie in Rotterdam is zondagavond rond 19.20 uur op...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

‘Cafés balen van schermverbod EK-wedstrijden’

‘Cafés balen van schermverbod EK-wedstrijden’ [...]

Politie haalt verwarde man van straat op Rotterdam-Zuid

Politie haalt verwarde man van straat op Rotterdam-Zuid [...]

Politie zoekt informatie na aanslag op woning in De Vaan

Politie zoekt informatie na aanslag op woning in De Vaan [...]

Ornamenten en borstbeelden uit de Tweebosbuurt gered

Ornamenten en borstbeelden uit de Tweebosbuurt gered [...]

Marechaussee pakt verdachte mensensmokkel en vindt Albanezen

Marechaussee pakt verdachte mensensmokkel en vindt Albanezen [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
7,971VolgersVolg