Politiebonden dinsdag om de tafel met Grapperhaus, werkdruk wordt agenten teveel

Date:

Deel bericht:

De politiebonden praten dinsdag verder met Minister Ferd Grapperhaus over loonsverhoging en arbeidsomstandigheden. Voorzitter Gerrit van de Kamp van politievakbond ACP heeft zondagmiddag een uur gesproken met de minister. Daarin hebben ze duidelijk gemaakt dat agenten de enorme werkdruk straks niet meer aan zouden kunnen.

De minister is het ermee eens dat er wat moet gaan gebeuren. Het is lastig om zoveel nieuwe agenten op te leiden en daarmee de werkdruk weg te nemen. De bonden en het ministerie zitten al een flinke tijd met elkaar om de tafel, de bonden eisen dat agenten met voorrang worden gevaccineerd tegen corona. De toenemende spanning in de samenleving kan leiden tot onhoudbare situaties binnen de politie.

- Advertisement -

Agenten staan onder zware druk, de vele demonstraties en het ziekteverzuim onder collega’s zorgt ervoor dat agenten veel overuren maken. Na een jaar van Corona begint dit inmiddels zijn tol te eisen. Om deze reden overwogen de bonden afgelopen zondag om te gaan staken tijdens de wedstrijd Feyenoord Ajax.

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

NS zet treinen zaterdag drie minuten stil na recente mishandeling: “Het kan niet zo langer”

Landelijk - Op zaterdag 20 april zet de NS alle treinen om 22.30 uur drie minuten stil. Dit...

Celstraffen geëist tegen drugsbazen uit Schiedam en Capelle aan den IJssel

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft celstraffen van 10 jaar en 7 maanden geëist tegen twee 45-jarige mannen uit...

Politie houdt Vlaardinger aan na inval drugslab in Bleiswijk

Bleiswijk - In een garagebox in Bleiswijk aan de Overbuurtseweg is zaterdagmorgen een drugslab aangetroffen. Een 50-jarige Vlaardingen...

Scooter en fiets in botsing op Martin Luther Kingpad in Capelle aan den IJssel

Zaterdagmiddag rond 15:30 werden verschillende hulpdiensten gestuurd naar Martin Luther Kingpad in Capelle aan den IJssel waar een...