Politiebonden dinsdag om de tafel met Grapperhaus, werkdruk wordt agenten teveel

Date:

Deel bericht:

De politiebonden praten dinsdag verder met Minister Ferd Grapperhaus over loonsverhoging en arbeidsomstandigheden. Voorzitter Gerrit van de Kamp van politievakbond ACP heeft zondagmiddag een uur gesproken met de minister. Daarin hebben ze duidelijk gemaakt dat agenten de enorme werkdruk straks niet meer aan zouden kunnen.

De minister is het ermee eens dat er wat moet gaan gebeuren. Het is lastig om zoveel nieuwe agenten op te leiden en daarmee de werkdruk weg te nemen. De bonden en het ministerie zitten al een flinke tijd met elkaar om de tafel, de bonden eisen dat agenten met voorrang worden gevaccineerd tegen corona. De toenemende spanning in de samenleving kan leiden tot onhoudbare situaties binnen de politie.

- Advertisement -

Agenten staan onder zware druk, de vele demonstraties en het ziekteverzuim onder collega’s zorgt ervoor dat agenten veel overuren maken. Na een jaar van Corona begint dit inmiddels zijn tol te eisen. Om deze reden overwogen de bonden afgelopen zondag om te gaan staken tijdens de wedstrijd Feyenoord Ajax.

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd