Politiebonden dinsdag om de tafel met Grapperhaus, werkdruk wordt agenten teveel

Date:

Deel bericht:

De politiebonden praten dinsdag verder met Minister Ferd Grapperhaus over loonsverhoging en arbeidsomstandigheden. Voorzitter Gerrit van de Kamp van politievakbond ACP heeft zondagmiddag een uur gesproken met de minister. Daarin hebben ze duidelijk gemaakt dat agenten de enorme werkdruk straks niet meer aan zouden kunnen.

De minister is het ermee eens dat er wat moet gaan gebeuren. Het is lastig om zoveel nieuwe agenten op te leiden en daarmee de werkdruk weg te nemen. De bonden en het ministerie zitten al een flinke tijd met elkaar om de tafel, de bonden eisen dat agenten met voorrang worden gevaccineerd tegen corona. De toenemende spanning in de samenleving kan leiden tot onhoudbare situaties binnen de politie.

- Advertisement -

Agenten staan onder zware druk, de vele demonstraties en het ziekteverzuim onder collega’s zorgt ervoor dat agenten veel overuren maken. Na een jaar van Corona begint dit inmiddels zijn tol te eisen. Om deze reden overwogen de bonden afgelopen zondag om te gaan staken tijdens de wedstrijd Feyenoord Ajax.

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Isolatieplaten vliegen door de lucht door windvlagen Zomerakker Spijkenisse

Spijkenisse - Maandagmiddag 10 juni rond 16.58 uur is er een melding binnen gekomen van een stormschade aan...

Slachtoffer (24) steekpartij Schoutplein Vlaardingen alsnog overleden, Man was oud prof-voetballer

Vlaardingen, 7 juni 2024 - De 24-jarige Letse man die afgelopen weekend werd neergestoken bij een supermarkt in...

21-jarige scooterrijdster overleden na aanrijding met vrachtwagen Rivierweg Rhoon

Rhoon - Vanmiddag heeft er een aanrijding met een vrachtwagen en een scooterrijder plaatsgevonden op de rotonde met...

‘Meer drugslabs ontmanteld dan ooit’

Landelijk - In 2023 ontmantelde de politie aanzienlijk meer drugsproductielocaties dan in de jaren ervoor. Dit en meer...