Politie schiet overvaller Amsterdam dood in weiland, ook verdachte aangehouden in Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – De politie heeft woensdagmiddag op de A16 bij de afrit Kralingen een verdachte aangehouden voor betrokkenheid bij de bizarre overval op een waardetransport in Amsterdam-Noord. Het transport werd op brute wijze overvallen, wat volgde was een wildwest tafereel waarbij de verdachten op de vlucht sloegen en met automatische vuurwapens op de politie schoten. De politie schoot in een weiland één van de verdachten dood.

De overval vond plaats rond 14.00 uur op de Meeuwenlaan in Amsterdam,  Frans sprekende verdachten hadden het volgens de Telegraaf gemunt op een transport met onder andere dure sieraden en goud. Na hun daad gingen ze er in twee Audi’s en een Porsche vandoor. De politie zette vervolgens de achtervolging in vanuit de lucht en vanaf de grond. De overvallers schoten daarbij op de agenten.

- Advertisement -

De achtervolging kwam ten einde in Broek in Waterland. De verdachten stopten de voertuigen en staken deze in de brand. Ze renden vervolgens in een weiland waar het vuur werd geopend, een verdachte kwam om het leven en twee anderen zouden gewond zijn geraakt. In totaal werden er 7 verdachten aangehouden. Meer aanhoudingen zijn niet uitgesloten.

De verdachte die in Kralingen werd aangehouden reed in een Franse auto, wat de precieze rol is geweest wordt momenteel nog onderzocht. De criminelen waren goed voorbereid, volgens Crime-verslaggever Mick van Wely van de Telegraaf moet er haast wel info van binnenuit bekend zijn geweest. De mannen liepen onder andere in legeroutfits en waren in het bezit van zware wapens.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Man gewond na schietincident in woning Nieuwe Maasstraat Schiedam

Schiedam - Zondagavond 3 maart rond 19.12 uur heeft er een schietincident plaatsgevonden. Het schietincident vond plaats in een...

Automobilist (23) overleden bij ongeval op Abram van Rijckevorselweg in Capelle aan den IJssel (video)

Capelle a/d IJssel - In de nacht van zaterdag op zondag 3 maart is een 23-jarige Rotterdammer komen...

Stoffelijk overschot vermiste man aangetroffen bij woning Noordsingel Rotterdam

Rotterdam - Vrijdag ochtend heeft de politie het stoffelijk overschot van een man aangetroffen bij een woning aan...

Binnenvaartschip met containers vaart tegen Willemsbrug en verliest containers

Rotterdam - Vrijdagochtend om 07:35 uur zijn de hulpdiensten gealarmeerd voor een incident bij de Willemsbrug in Rotterdam....