maandag, september 27, 2021
16.4 C
Rotterdam
maandag 27 september 2021

Politie schiet overvaller Amsterdam dood in weiland, ook verdachte aangehouden in Rotterdam

Rotterdam – De politie heeft woensdagmiddag op de A16 bij de afrit Kralingen een verdachte aangehouden voor betrokkenheid bij de bizarre overval op een waardetransport in Amsterdam-Noord. Het transport werd op brute wijze overvallen, wat volgde was een wildwest tafereel waarbij de verdachten op de vlucht sloegen en met automatische vuurwapens op de politie schoten. De politie schoot in een weiland één van de verdachten dood.

De overval vond plaats rond 14.00 uur op de Meeuwenlaan in Amsterdam,  Frans sprekende verdachten hadden het volgens de Telegraaf gemunt op een transport met onder andere dure sieraden en goud. Na hun daad gingen ze er in twee Audi’s en een Porsche vandoor. De politie zette vervolgens de achtervolging in vanuit de lucht en vanaf de grond. De overvallers schoten daarbij op de agenten.

De achtervolging kwam ten einde in Broek in Waterland. De verdachten stopten de voertuigen en staken deze in de brand. Ze renden vervolgens in een weiland waar het vuur werd geopend, een verdachte kwam om het leven en twee anderen zouden gewond zijn geraakt. In totaal werden er 7 verdachten aangehouden. Meer aanhoudingen zijn niet uitgesloten.

De verdachte die in Kralingen werd aangehouden reed in een Franse auto, wat de precieze rol is geweest wordt momenteel nog onderzocht. De criminelen waren goed voorbereid, volgens Crime-verslaggever Mick van Wely van de Telegraaf moet er haast wel info van binnenuit bekend zijn geweest. De mannen liepen onder andere in legeroutfits en waren in het bezit van zware wapens.

Related Articles

Man (34) meldt zich bij politie als verdachte ongeval Amerikaweg Zoetermeer

0
Zoetermeer - De politie heeft een 34-jarige man uit Zoetermeer aangehouden als verdachten voor het...

Aantal moorden in 2020 onder jongeren bijna verdubbeld, totaal aantal moorden iets afgenomen

0
In 2020 zijn minder mensen om het leven gekomen door moord of doodslag. Dat zijn...

Premier Mark Rutte extra beveiligd, signalen van aanslag of ontvoeringuit georganiseerde misdaad

0
Demissionair Premier Mark Rutte wordt extra zwaarbeveiligd na signalen van ontvoering of een aanslag. Dat...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Kunstwerk van plastic afval uit Noordzee en Rotte geopend

Kunstwerk van plastic afval uit Noordzee en Rotte geopend [...]

Woonstad maakt Tarwewijk duurder

Woonstad maakt Tarwewijk duurder [...]

Filmopnamen In Narcissenstraat; Lange Hilleweg even dicht

Filmopnamen In Narcissenstraat; Lange Hilleweg even dicht [...]

Aandacht voor Rotterdam Cycling on Tour

Aandacht voor Rotterdam Cycling on Tour [...]

Oude terrein TOGR volledig overwoekerd

Oude terrein TOGR volledig overwoekerd [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,068VolgersVolg