Politie schiet overvaller Amsterdam dood in weiland, ook verdachte aangehouden in Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – De politie heeft woensdagmiddag op de A16 bij de afrit Kralingen een verdachte aangehouden voor betrokkenheid bij de bizarre overval op een waardetransport in Amsterdam-Noord. Het transport werd op brute wijze overvallen, wat volgde was een wildwest tafereel waarbij de verdachten op de vlucht sloegen en met automatische vuurwapens op de politie schoten. De politie schoot in een weiland één van de verdachten dood.

De overval vond plaats rond 14.00 uur op de Meeuwenlaan in Amsterdam,  Frans sprekende verdachten hadden het volgens de Telegraaf gemunt op een transport met onder andere dure sieraden en goud. Na hun daad gingen ze er in twee Audi’s en een Porsche vandoor. De politie zette vervolgens de achtervolging in vanuit de lucht en vanaf de grond. De overvallers schoten daarbij op de agenten.

- Advertisement -

De achtervolging kwam ten einde in Broek in Waterland. De verdachten stopten de voertuigen en staken deze in de brand. Ze renden vervolgens in een weiland waar het vuur werd geopend, een verdachte kwam om het leven en twee anderen zouden gewond zijn geraakt. In totaal werden er 7 verdachten aangehouden. Meer aanhoudingen zijn niet uitgesloten.

De verdachte die in Kralingen werd aangehouden reed in een Franse auto, wat de precieze rol is geweest wordt momenteel nog onderzocht. De criminelen waren goed voorbereid, volgens Crime-verslaggever Mick van Wely van de Telegraaf moet er haast wel info van binnenuit bekend zijn geweest. De mannen liepen onder andere in legeroutfits en waren in het bezit van zware wapens.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Woningen ontruimd door brand tegen geval Korte Vest Gouda

Gouda - Donderdagmorgen rond 06.00 uur zijn zes woningen ontruimd door een brand tegen de gevel. Op de...

Wandelaar valt in sloot in Ridderkerk

Ridderkerk - Woensdagochtend 27 maart rond 12.00 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden waar een wandelaar op een...

Bestuurder van bestelbus schept fietster bij uitrijden parkeervak, vrouw gewond Grote Visserijstraat Rotterdam

Rotterdam - Dinsdagmiddag 26 maart rond 17.00 uur heeft er op de Grote Visserijstraat in Rotterdam een ongeval...

Gewonde na uitslaande brand Beverstraat Rotterdam

Rotterdam - Bij een felle brand aan de Beverstraat in Rotterdam-Feijenoord zijn afgelopen nacht een aantal mensen gewond...