dinsdag, juni 15, 2021
17.6 C
Rotterdam
dinsdag 15 juni 2021

Negen aanhoudingen in twee omvangrijke ondermijningsonderzoeken Rotterdamse Haven

Rotterdam – Twee omvangrijke ondermijningsonderzoeken hebben afgelopen maandag tot negen aanhoudingen geleid en inbeslagname van bijna 400.000 euro. Door de raakvlakken tussen de twee onderzoeken werd op 17 mei tegelijkertijd overgegaan tot doorzoekingen en aanhoudingen.

Eén van de onderzoeken is gericht op criminele samenwerkingsverbanden en op de invoer van grote partijen cocaïne via containers in de Rotterdamse haven. Het onderzoek startte in februari van dit jaar en is een vervolg op eerdere onderzoeken. In maart van dit jaar al werden al drie verdachten in dit onderzoek aangehouden.

Maandagochtend zijn invallen en zoekingen gedaan in woningen in Rotterdam, Bleiswijk, Hank, Etten-Leur, Ridderkerk en Uithoorn. Op de verschillende adressen werden vijf personen aangehouden van 25-, 26-, 30-, 41- en 50 jaar oud. Er werd ook veel dure designerkleding, horloges, twee auto’s en 240.000 euro gevonden. Die zijn in beslag genomen.

Dinsdag werden nog twee verdachten aangehouden. Eén van hen is 28 jaar en werd aangehouden in Rozenburg. De ander is 50 jaar en werd op Schiphol aangehouden. Ook deze twee verdachten zijn ingesloten. Met deze aanhoudingen is het onderzoek nog niet afgesloten en worden meer aanhoudingen niet uitgesloten.

Onderzoek naar corruptie bij rederij
Het andere onderzoek is gericht op corrupte handelingen van medewerkers binnen een rederij in de Rotterdamse haven. Dit kwam aan het licht nadat het Hit And Run Cargo-team (HARC) onderzoek deed naar vier verschillende onderscheppingen van grote drugspartijen tussen november 2020 en februari 2021.

Op twee verschillende adressen in Rotterdam werden aanhoudingen verricht en doorzoekingen gedaan. Twee vrouwen, 24 en 28 jaar oud, zijn aangehouden op verdenking van niet-ambtelijke corruptie en het medeplegen van het importeren van verdovende middelen.

Net als bij het andere onderzoek werden ook in dit onderzoek luxe goederen in beslag genomen, waaronder een auto, designerkleding en luxe accessoires. Daarnaast werd in totaal bijna 150.000 euro gevonden in beslag genomen.

Alle verdachten zijn voorgeleid aan de rechter-commissaris en die heeft beslist dat zij veertien dagen langer vast blijven zitten.

Related Articles

Fietster zwaargewond na aanrijding met vrachtwagen in Moordrecht (video)

0
Moordrecht - Een vrouw is maandagavond zwaargewond geraakt nadat zij op de Schielands hoge zeedijk...

Twee aanhoudingen na belaging motoragent in Rotterdam

0
Rotterdam - Een motoragent van de Rotterdamse politie is op 13 juni aan verwondingen of...

Bestuurder van quad probeert agent van motor te rijden Goudse Rijweg Rotterdam

0
Rotterdam - Een motoragent van de politie in Rotterdam is zondagavond rond 19.20 uur op...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

‘Cafés balen van schermverbod EK-wedstrijden’

‘Cafés balen van schermverbod EK-wedstrijden’ [...]

Politie haalt verwarde man van straat op Rotterdam-Zuid

Politie haalt verwarde man van straat op Rotterdam-Zuid [...]

Politie zoekt informatie na aanslag op woning in De Vaan

Politie zoekt informatie na aanslag op woning in De Vaan [...]

Ornamenten en borstbeelden uit de Tweebosbuurt gered

Ornamenten en borstbeelden uit de Tweebosbuurt gered [...]

Marechaussee pakt verdachte mensensmokkel en vindt Albanezen

Marechaussee pakt verdachte mensensmokkel en vindt Albanezen [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
7,970VolgersVolg