Rechter veroordeeld 51 jarige Vlaardingen voor terrorisme in Libië

Date:

Share post:

Vlaardingen – De rechter heeft de 51-jarige Ahmad S. uit Vlaardingen veroordeeld tot een gevangenisstraf van 4 jaar. De man adviseerde de leider Mohammed Al-Zaharia van terreurgroep Ansar Al-Sharia, hij zou onder andere hebben geroepen om liquidaties te plegen.

Ahmad S vluchtte in 1997 naar Nederland, na de revolutie keerde hij vanaf 2011 weer regelmatig terug naar zijn vaderland. Volgens de rechter was hij lid van de Islamitische Militie en was hij verantwoordelijk voor aanslagen en trainingskampen voor internationel terroristen.

De verdachte blijft ontkennen, hij zegt slechts filmpjes te hebben gemaakt. De rechter heeft hier rekening mee gehouden in het opleggen van de straf. De Vlaardinger kreeg 4 jaar celstraf in plaats van zeven.

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd