Politie waarschuwt voor phishing-SMS’jes

Date:

Deel bericht:

Momenteel ontvangen veel mensen SMS-berichten waarin staat dat zij binnenkort een pakketje kunnen ontvangen. De politie benadrukt dat dit phishing-berichten zijn, bedoeld om mensen op te lichten.

De berichten bevatten vaak een zin in de trant van: “U ontvangt binnenkort een pakketje. Klik op de link om uw pakketje te volgen”. Ook kan het voorkomen dat er gevraagd wordt een app te installeren via een bijgevoegde link.

- Advertisement -

U moet absoluut niet op deze link drukken. Dit is vaak bedoeld om informatie, zoals bankgegevens of wachtwoorden te kunnen stelen. De politie raadt daarom iedereen aan die een dergelijk bericht heeft ontvangen, om het nummer de blokkeren en het bericht weg te gooien.

Ook raadt de politie mensen aan die toch een app willen hebben om een pakketje te volgen, om deze via de officiële App Store te downloaden.

- Advertisement -

Gerelateerd