Rotterdam onderzoekt komst van lawaaiflitser tegen patsergedrag van automobilisten

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – De gemeente en de politie willen geluidsoverlast van auto’s in Rotterdam streng gaan aanpakken. Volgens Bokhove wordt de overlast veroorzaakt door het gedrag van de automobilist zelf. Even extra gas geven, het aanpassen van uitlaten en continu rondjes rijden om te pronken met hun bolide zijn één van de grootste oorzaken.

De gemeente heeft een geluidsonderzoek laten uitvoeren, daarbij zijn 16.000 geluidspieken gemeten boven de 80 decibel. Ruim 4000 van deze pieken worden veroorzaakt door auto’s en motoren. De overschrijding is ongeveer 20-30 decibel hoger dan is toegestaan voor voertuigen.

- Advertisement -

Het vermoeden bestaat dat een select groepje in Rotterdam het leven van omwonenden zuur maakt, uit camerabeelden is gebleken dat een groepje van ongeveer 100 auto’s verantwoordelijk is voor de overlast.

De gemeente gaat nu samen met TNO onderzoeken of er lawaaiflitser of een akoestische flitspaal gemaakt kan worden. Deze kan dan bij overschrijding op kenteken een bekeuring uitschrijven. De flitspaal zou dan mobiel ingezet moeten kunnen worden zodat op verschillende plekken de overlast kan worden bestreden.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd