woensdag, juni 29, 2022
16 C
Rotterdam
woensdag 29 juni 2022

Rotterdam onderzoekt komst van lawaaiflitser tegen patsergedrag van automobilisten

- advertentie -

Rotterdam – De gemeente en de politie willen geluidsoverlast van auto’s in Rotterdam streng gaan aanpakken. Volgens Bokhove wordt de overlast veroorzaakt door het gedrag van de automobilist zelf. Even extra gas geven, het aanpassen van uitlaten en continu rondjes rijden om te pronken met hun bolide zijn één van de grootste oorzaken.

De gemeente heeft een geluidsonderzoek laten uitvoeren, daarbij zijn 16.000 geluidspieken gemeten boven de 80 decibel. Ruim 4000 van deze pieken worden veroorzaakt door auto’s en motoren. De overschrijding is ongeveer 20-30 decibel hoger dan is toegestaan voor voertuigen.

Het vermoeden bestaat dat een select groepje in Rotterdam het leven van omwonenden zuur maakt, uit camerabeelden is gebleken dat een groepje van ongeveer 100 auto’s verantwoordelijk is voor de overlast.

De gemeente gaat nu samen met TNO onderzoeken of er lawaaiflitser of een akoestische flitspaal gemaakt kan worden. Deze kan dan bij overschrijding op kenteken een bekeuring uitschrijven. De flitspaal zou dan mobiel ingezet moeten kunnen worden zodat op verschillende plekken de overlast kan worden bestreden.


Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp+31103070855 of Mailredactie@nieuwsopbeeld.nl


 

- Advertisement -

Laatste nieuws

- advertentie -
spot_img

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,236VolgersVolg
- advertentie -