Arrestatieteam houdt man aan in woning

Date:

Deel bericht:

Spijkenisse – Iets na het middaguur is de politie opgeroepen voor een man die in een woning zou zijn met mogelijk een vuurwapen in de buurt van de Boekenberg. Naast de politie kwamen ook de ambulance en een speciaal arrestatieteam ter plaatse.

Onderhandelaars van de politie waren al snel ter plaatsen om contact te krijgen met meneer. Inmiddels was een groot deel rondom de Boekenberg afgesloten. De onderhandelaars slaagden er niet in om contact te krijgen. Ook bellen naar de man had geen resultaat.

- Advertisement -

Na enige tijd kwam ook een speciaal arrestatieteam van de politie ter plaatse: de DSI (Dienst Speciale Interventies). Vervolgens bleef men proberen contact met meneer te krijgen en hem naar buiten te halen. Rond kwart voor 2 kwam meneer plots op zijn balkon staan, waarna een agent die daar stond direct haar vuurwapen op hem richtte. Ook 2 leden van het DSI hielden de man direct onder schot. BOA’s sommeerde de toekijkende menigte direct om weg te gaan. De agent en het DSI hielden meneer bezig tot de andere 2 leden van het DSI de deur hadden geforceerd en meneer van achter konden aanhouden.

Of er inderdaad een vuurwapen is aangetroffen is niet bekend. Meneer is afgevoerd richting het politiebureau. Volgens de politie zou het gaan om een incident in de relationele sfeer. Meneer zou in een psychotische staat zijn geweest en bekend staan als vuurwapengevaarlijk. Er is gelukkig niemand gewond geraakt.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Politie sluit kruising bij Maasboulevard met Boerengatbrug in Rotterdam af voor reconstructie dodelijk ongeval

Rotterdam - De politie sluit zondag 3 december de Maasboulevard in Rotterdam tussen 07.00 en 12.00 uur af...

Waarschuwingsschot gelost tijdens demonstratie tegen wapenbeurs NEDS 2023 Rotterdam Ahoy

Rotterdam - De politie heeft tijdens een demonstratie tegen de wapenbeurs NEDS 2023 in Rotterdam Ahoy een waarschuwingsschot...

Grote uitslaande brand verwoest bovenverdieping van woonhuis Salamanderveen Spijkenisse

Spijkenisse - Woensdagavond 29 November is er een grote brand uitgebroken in een rijtjeswoning aan de Salamanderveen in...

Overval op kledingwinkel Ogér Kruiskade Rotterdam

Rotterdam - Woensdagmiddag 29 November omstreeks 15:03 uur heeft er een overval plaatsgevonden op een winkel aan de...