Maand celstraffen geëist voor brandstichting Plaswijckpark

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – De twee Rotterdamse tieners die verdacht worden voor de verwoestende brandstichting bij het Plaswijckpark hebben elk een maand celstraf tegen zich horen eisen.

In de avond van 27 januari gaat het helemaal mis als enkele jongeren baldadig gedrag vertonen. Ze stichtten een vuurtje dat zich razendsnel verspreidde en het familiepark tot de grond toe afbrandde.

- Advertisement -

Vrij snel circuleerde het filmpje waarop de brandstichting te zien was over social media. Het internet antwoordde met naming and shaming. Wat volgde was aan lading bedreigingen aan het adres van de verdachten. De vermeende brandstichters, een 14- en een 16-jarige jongen uit Rotterdam, werden overigens binnen een dag opgepakt.

Het tweetal stond vandaag voor de kinderrechter. De 14-jarige verdachte hoorde een celstraf van 95 dagen tegen zich eisen, waarvan 66 dagen voorwaardelijk. De andere jongen hoorde 90 dagen, waarvan 60 voorwaardelijk, tegen zich eisen. De rechter doet over twee weken uitspraak.

- Advertisement -

Gerelateerd