Geen aanwijzingen voor brandstichting bij verwoestende brand in Haagse Schilderswijk

Date:

Deel bericht:

Den Haag – Er zijn geen aanwijzingen gevonden dat er bij de grote brand die 20 mei uitbrak aan de Wouwermanstraat, sprake was van brandstichting. Deze conclusie trekt de politie na een uitgebreid onderzoek.

In de nacht van 20 mei brak er rond 03:00 uur een verwoestende brand uit aan de Wouwermanstraat. Pas in de middag was de brand meester. Zo’n veertig woningen en een moskee werden onbewoonbaar verklaard.

- Advertisement -

De politie stelde daarna een uitgebreid onderzoek in naar de oorzaak van de brand. Forensisch brandonderzoekers hebben ter plaatse gezocht naar brandresten, die naar het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) zijn gestuurd ter beoordeling. Ook zijn er getuigen gehoord en camerabeelden bekeken. De uitkomst van het forensisch sporenonderzoek van de politie is dat er geen aanwijzingen zijn gevonden die wijzen op brandstichting.

Hulp uit de wijk
De impact van deze brand op de slachtoffers is groot. De hulpdiensten hebben zich samen met de gemeente ingespannen om de slachtoffers van de brand bij te staan, maar ook omwonenden en andere wijkbewoners schoten de slachtoffers direct te hulp, en zamelden direct een groot aantal spullen en geld in.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Tweehonderd aanhoudingen na derde blokkadedag op A12 in Den Haag

Den Haag - Maandag 11 september hebben actievoerders van Extinction Rebellion voor de derde dag op rij de...

Utrechtsebaan in Den Haag voor tweede dag op rij geblokkeerd

Den Haag - Zondag 10 september hebben klimaatactivisten van actiegroep Extinction Rebellion voor de tweede dag op rij...

Mogelijke bezetting A12 Den Haag door klimaatactivisten, gemeente doet oproep vooral met fiets of OV te reizen

Den Haag - Zaterdag 9 september zal verkeer in Den Haag vermoedelijk weer te maken krijgen met wegafsluitingen...

Dode na schietpartij op straat Laan van Wateringse Veld Den Haag

Den Haag - Een persoon is maandagavond overleden na een schietpartij op de Laan van Wateringse Veld in...