vrijdag, juni 25, 2021
16.4 C
Rotterdam
vrijdag 25 juni 2021

Auto van 146.000 euro in beslag genomen en meerdere bekeuringen uitgeschreven tijdens handhavingsactie in Rotterdam Nesselande

Rotterdam – In strijd tegen overlastgevende jongeren heeft de politie vrijdag samen met handhaving een grote actie gehouden in Rotterdam Nesselande. In de omgeving van het strand aan de Siciliëboulevard werd zowel opvallend als onopvallend gesurveilleerd. Het strand moet een gezellige plek zijn voor jongeren en gezinnen. Ondanks het mooie weer bleek het een rustige dag te zijn. Dat weerhield de agenten en handhaving zich er niet van om toch door te pakken.

De politie en handhaving controleerden op onder andere het gebruik van lachgas, drugsgebruik en het nuttigen van alcohol. Dit is verboden op het strand en in de omgeving om overlast te voorkomen. Dat niet iedereen zich daaraan hield, bleek wel in de loop van de dag.

Er werden gedurende de late middag 22 keer een bekeuring uitgeschreven voor te donkere ramen, rijden zonder APK of verzekering, het nuttigen van alcohol, gebruik van softdrugs en het gebruik van de mobiele telefoon tijdens het besturen een voertuig. Twee automobilisten kregen een bekeuring voor het tegen de richting in rijden ter hoogte van de winkels.

De bestuurder reed tegen de rijrichting in | Foto : Nieuws op Beeld

Aan het einde van de avond werd er door een ANPR-voertuig een zogenoemde hit gemaakt op een dure Mercedes. Het was niet helemaal duidelijk hoe de auto nou was betaald. De auto was pas iets langer dan twee weken in het bezit van de bestuurder en hij zou niet de eigenaar zijn. Omdat het verhaal aan alle kanten rammelde, is de auto met een waarde van ruim 146.000 euro in beslag genomen voor nader onderzoek. De man en zijn vriendin konden met de bus hun reis voortzetten.

De controles worden gehouden om overlast te bestrijden en te voorkomen. Jongeren moeten weten dat het strand en de omgeving van iedereen is en je jezelf keurig moet gedragen. Het veroorzaken van overlast is een doorn in het oog van de strandgangers maar zeker ook de bewoners. Die vinden vooral het extreme geluid en het soms onveilige gevoel een probleem. De politie en handhaving willen laten zien dat er naar de signalen wordt geluisterd en opgetreden.

De bestuurder van deze auto moest zijn bolide bij de politie achterlaten. De auto had een fiscale waarde van ruim 146.000 euro en zijn vraagtekens over de herkomst en betaling van het voertuig | Foto : Nieuws op Beeld

Deze heren hadden alles keurig op orde, ze mochten weer snel verder touren | Foto : Nieuws op Beeld

Related Articles

Klaar-overs Jacobus Koelemanschool krijgen diploma

0
Krimpen aan den IJssel - Zeven kinderen van de Jacobus Koelemanschool kunnen voortaan hun klasgenootjes...

421 leerlingen doen fietsverkeersexamen in Krimpen aan den IJssel

0
Donderdagmorgen waren de fietsverkeersexamens voor de basisschool scholieren van de groepen 7 en 8  uit...

Vrouw bezeert been in natuurgebied Zuidoordsedijk Zuidland

0
Zuidland - Een vrouw is vanmiddag rond vijf uur gewond geraakt nadat zij zich in...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Weer beveiliging bij stadhuis bij gesprek over Feyenoord

Weer beveiliging bij stadhuis bij gesprek over Feyenoord [...]

Aboutaleb: schending mensenrechten is nogal een verwijt

Aboutaleb: schending mensenrechten is nogal een verwijt [...]

Celstraf geëist voor beïnvloeden getuigen trouwstoetmepper

Celstraf geëist voor beïnvloeden getuigen trouwstoetmepper [...]

Dode jonge vogels in tuin stadhuis Rotterdam door snoeiwerk

Dode jonge vogels in tuin stadhuis Rotterdam door snoeiwerk [...]

Ook Rotterdam staat EK-televisieschermen op terrassen toe

Ook Rotterdam staat EK-televisieschermen op terrassen toe [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
7,990VolgersVolg