Auto van 146.000 euro in beslag genomen en meerdere bekeuringen uitgeschreven tijdens handhavingsactie in Rotterdam Nesselande

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – In strijd tegen overlastgevende jongeren heeft de politie vrijdag samen met handhaving een grote actie gehouden in Rotterdam Nesselande. In de omgeving van het strand aan de Siciliëboulevard werd zowel opvallend als onopvallend gesurveilleerd. Het strand moet een gezellige plek zijn voor jongeren en gezinnen. Ondanks het mooie weer bleek het een rustige dag te zijn. Dat weerhield de agenten en handhaving zich er niet van om toch door te pakken.

- Advertisement -

De politie en handhaving controleerden op onder andere het gebruik van lachgas, drugsgebruik en het nuttigen van alcohol. Dit is verboden op het strand en in de omgeving om overlast te voorkomen. Dat niet iedereen zich daaraan hield, bleek wel in de loop van de dag.

Er werden gedurende de late middag 22 keer een bekeuring uitgeschreven voor te donkere ramen, rijden zonder APK of verzekering, het nuttigen van alcohol, gebruik van softdrugs en het gebruik van de mobiele telefoon tijdens het besturen een voertuig. Twee automobilisten kregen een bekeuring voor het tegen de richting in rijden ter hoogte van de winkels.

De bestuurder reed tegen de rijrichting in | Foto : Nieuws op Beeld

Aan het einde van de avond werd er door een ANPR-voertuig een zogenoemde hit gemaakt op een dure Mercedes. Het was niet helemaal duidelijk hoe de auto nou was betaald. De auto was pas iets langer dan twee weken in het bezit van de bestuurder en hij zou niet de eigenaar zijn. Omdat het verhaal aan alle kanten rammelde, is de auto met een waarde van ruim 146.000 euro in beslag genomen voor nader onderzoek. De man en zijn vriendin konden met de bus hun reis voortzetten.

De controles worden gehouden om overlast te bestrijden en te voorkomen. Jongeren moeten weten dat het strand en de omgeving van iedereen is en je jezelf keurig moet gedragen. Het veroorzaken van overlast is een doorn in het oog van de strandgangers maar zeker ook de bewoners. Die vinden vooral het extreme geluid en het soms onveilige gevoel een probleem. De politie en handhaving willen laten zien dat er naar de signalen wordt geluisterd en opgetreden.

De bestuurder van deze auto moest zijn bolide bij de politie achterlaten. De auto had een fiscale waarde van ruim 146.000 euro en zijn vraagtekens over de herkomst en betaling van het voertuig | Foto : Nieuws op Beeld
Deze heren hadden alles keurig op orde, ze mochten weer snel verder touren | Foto : Nieuws op Beeld
- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Jongen zwaargewond na kopstoot tegen tunneltje Albert Schweitzerpad Rotterdam

Rotterdam - Een jongen is rond middernacht zwaargewond geraakt bij een ongeluk in een fietstunnel. De jongen zou...

Politie sluit kruising bij Maasboulevard met Boerengatbrug in Rotterdam af voor reconstructie dodelijk ongeval

Rotterdam - De politie sluit zondag 3 december de Maasboulevard in Rotterdam tussen 07.00 en 12.00 uur af...

Waarschuwingsschot gelost tijdens demonstratie tegen wapenbeurs NEDS 2023 Rotterdam Ahoy

Rotterdam - De politie heeft tijdens een demonstratie tegen de wapenbeurs NEDS 2023 in Rotterdam Ahoy een waarschuwingsschot...

Grote uitslaande brand verwoest bovenverdieping van woonhuis Salamanderveen Spijkenisse

Spijkenisse - Woensdagavond 29 November is er een grote brand uitgebroken in een rijtjeswoning aan de Salamanderveen in...