Klimaatactivisten eindigen fietstocht in Den Haag: “Politiek, zet het klimaat op 1!”

Date:

Deel bericht:

Donderdagmiddag 10 juni zijn tientallen fietsers in Den Haag aangekomen na een lange fietstocht door Nederland. Het doel van de actie is om de politiek te bewegen om het klimaat prioriteit te geven in het regeerakkoord.

De actie startte bij een tiental bedrijven verspreid door heel Nederland. Bedrijven als Chemelot in Limburg, Lelystad Airport in Flevoland en de NAM in Drenthe, die als vervuilers worden aangemerkt. Bedrijven waarvan de actievoerders graag zien dat de uitstoot wordt verminderd en een transitie naar groene banen mogelijk wordt gemaakt voor de werknemers.

- Advertisement -

Na deze eerste actie zijn de in totaal zeventig actievoerders op de fiets gesprongen en vervolgden zij hun tocht naar Den Haag. Rond drie uur in de middag kwamen zij aan op het wandelpad langs de Hofvijver.

Wat de groep concreet wil, is dat het klimaat een belangrijke positie krijgt in het regeerakkoord. Daarmee moet de politiek het mogelijk maken dat Nederland in 2030 65% minder CO2 uitstoot, de vervuiler extra belast wordt en duurzame oplossingen verder gestimuleerd worden.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Politieachtervolging vanuit Den Haag eindigt in Capelle-Schollevaar

CAPELLE AAN DEN IJSSEL – Een politieachtervolging die begon in Den Haag eindigde vannacht op de Burgemeester Schalijlaan...

Politie raakt slaags met demonstranten, ministerie van OCW beklad

Den Haag - Donderdag 6 juni zijn er meermaals confrontaties ontstaan tussen agenten en pro-Palestijnse betogers in Den...

Vier nieuwe verdachten aangehouden voor Eritrese rellen in Den Haag

Den Haag - De Politie heeft vier nieuwe verdachten aangehouden in het onderzoek naar de ongeregeldheden op de...

32- jarige Hagenees zwaargewond na schietpartij Wolphaertsbocht Rotterdam

Rotterdam - Afgelopen nacht rond 03.00 uur vond er een schietpartij plaats op de Wolphaertsbocht in Rotterdam. Een...