Coronahelikopter niet meer nodig

Date:

Share post:

De speciaal ingerichte traumahelikopter voor het vervoer van coronapatiënten is  niet meer nodig. Op 1 juni vloog de Lifeliner 5 zijn laatste vlucht met een patiënt. Omdat het aantal patiënten in de ziekenhuizen afneemt is verplaatsing niet meer nodig.

De helikopter werd begin vorig jaar ingezet. Het was één van de helikopters die ook het vervoer vanaf de Waddeneilanden doet. Dit zal de helikopter ook nu weer gaan doen. De helikopter heeft volgens het Radboud UMC die het personeel leverde ruim 32.000km met een  patiënt afgelegd. De helikopter kon patiënten snel verplaatsen waardoor er minder inzet van ambulances nodig was en de spreiding over het land kon plaatsvinden.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd