Justitie eist half jaar cel tegen chauffeur tankwagen dodelijk ongeluk Jacques Dutilhweg Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Justitie heeft tegen de 55-jarige chauffeur uit Bruinisse die in maart 2019 een fataal ongeluk veroorzaakte met zijn tankwagen een half jaar cel geëist.  Justitie verklaard dat de man die bekend was met hypo’s door suikerziekte nooit achter had stuur had moeten plaatsnemen.

De man reed op 11 maart 2019 op de Jacques Dutilhweg bij de afrit Rotterdam-Kralingen een 21-jarige Rotterdammer dood. Het slachtoffer werd voor de stoplichten door de vrachtwagen van de chauffeur geramd en kwam onder de vrachtwagen tientallenmeters verderop op het terrein van een tankstation tot stilstand. Het slachtoffer overleed ter plekke aan zijn verwondingen.

- Advertisement -

De chauffeur had een maand eerder al problemen gehad met zijn gezondheid. Hij werd toen op de Petroleumweg verward in de cabine van zijn vrachtwagen aangetroffen. Toen stond hij tegenstelde richting aan de overkant van de weg.

De chauffeur maakte lange dagen, en fraudeerde met chauffeurspassen om langer door te kunnen rijden. De man had volgens justitie beter ervoor kunnen kiezen om niet meer op de vrachtwagen te gaan rijden na eerdere incidenten. Volgens zijn advocaat lag deze hypo anders, toen de chauffeur in Moerdijk wegreed was er niets aan de hand.

De rechtbank doet waarschijnlijk over twee weken uitspraak.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Gewonde na aanrijding met vrachtwagen A15 Pernis

Pernis - Op de parallelweg van de A15 ter hoogte van Pernis heeft een aanrijding tussen een vrachtwagen...

Brand bij afvalverwerker laait opnieuw op Professor Gerbrandyweg, Botlek Rotterdam

Rotterdam - Donderdagavond 21 september is er bij de afvalverwerker aan de professor Gebrandyweg in het botlekgebied opnieuw...

Automobilist laat zwaargewonde passagier achter na crash op Stadionviaduct in Rotterdam

Rotterdam - Donderdag 21 september is een vrouw zwaargewond geraakt bij een ongeval op het Stadionviaduct. De automobilist...

Politieagenten mishandeld na melding van overlast Vignolastraat Rotterdam

Rotterdam - De politie heeft dinsdagmiddag twee verdachten aangehouden nadat zij elkaar en de politieagenten mishandelden. Agenten reageerden...