Justitie eist half jaar cel tegen chauffeur tankwagen dodelijk ongeluk Jacques Dutilhweg Rotterdam

Date:

Share post:

- Advertisement -

Rotterdam – Justitie heeft tegen de 55-jarige chauffeur uit Bruinisse die in maart 2019 een fataal ongeluk veroorzaakte met zijn tankwagen een half jaar cel geëist.  Justitie verklaard dat de man die bekend was met hypo’s door suikerziekte nooit achter had stuur had moeten plaatsnemen.

De man reed op 11 maart 2019 op de Jacques Dutilhweg bij de afrit Rotterdam-Kralingen een 21-jarige Rotterdammer dood. Het slachtoffer werd voor de stoplichten door de vrachtwagen van de chauffeur geramd en kwam onder de vrachtwagen tientallenmeters verderop op het terrein van een tankstation tot stilstand. Het slachtoffer overleed ter plekke aan zijn verwondingen.

De chauffeur had een maand eerder al problemen gehad met zijn gezondheid. Hij werd toen op de Petroleumweg verward in de cabine van zijn vrachtwagen aangetroffen. Toen stond hij tegenstelde richting aan de overkant van de weg.

De chauffeur maakte lange dagen, en fraudeerde met chauffeurspassen om langer door te kunnen rijden. De man had volgens justitie beter ervoor kunnen kiezen om niet meer op de vrachtwagen te gaan rijden na eerdere incidenten. Volgens zijn advocaat lag deze hypo anders, toen de chauffeur in Moerdijk wegreed was er niets aan de hand.

De rechtbank doet waarschijnlijk over twee weken uitspraak.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd