Bestuurder van quad probeert agent van motor te rijden Goudse Rijweg Rotterdam

Date:

Share post:

Rotterdam – Een motoragent van de politie in Rotterdam is zondagavond rond 19.20 uur op de Goudse Rijweg bijna opzettelijk van zijn motorfiets gereden door de bestuurder van een quad. De agent wilde een scooterrijder een bekeuring geven toen deze een wheelie maakte.

De agent ging naast de scooterrijder rijden en maande hem om te stoppen. Twee jongens een 18-jarige verdachte uit Rotterdam en zijn 20-jarige stadsgenoot die als bijrijder op de quad zat probeerden dit te voorkomen. De quad kwam tussen de motoragent en de scooterrijder rijden en de motoragent moest flink hard remmen en uitwijken. Dat zelfde deed hij later nog een keer. De agent wist vanwege zijn rijervaring de motorfiets onder controle te houden. De bestuurder van de scooter maakte nog steeds wheelies.

De scooterrijder kneep er niet veel later tussenuit, de agent besloot om tot aanhouding van de twee mannen op de quad over te gaan. Ze kregen een stopteken en maande ze tot stoppen met sirene en zwaailicht, pas op de Oudedijk stopte de bestuurder van de quad. Zijn rijbewijs is ingevorderd en wordt poging doodslag ten laste gelegd. Zijn maat zat vast op het bureau omdat hij geen legitimatiebewijs kon tonen, hij werd later heen gezonden en de bestuurder zit nog vast.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd