Twee aanhoudingen na belaging motoragent in Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Een motoragent van de Rotterdamse politie is op 13 juni aan verwondingen of erger ontsnapt, nadat de bestuurder van een quad hem belaagde. Deze 18-jarige verdachte en zijn 20-jarige bijrijder, beide uit Rotterdam, probeerden te voorkomen dat de agent een scooterrijder een bekeuring ging geven.

Rond 19.40 uur zag de motoragent op de Goudse Rijweg een scooter rijden met achter hem een quad met daarop twee mannen. Toen de scooterrijder een wheelie maakte en zichzelf en anderen daarmee in gevaar bracht, was het tijd voor een goed gesprek.

- Advertisement -

Remmen en uitwijken
De agent ging naast de – nog steeds wheelie-ende scooterrijder rijden en maande hem te stoppen. Daar was de bestuurder van de achter hen rijdende quad het kennelijk niet mee eens. De bestuurder propte al rijdend zijn quad tussen de scooterrijder en de motoragent. De agent moest hard remmen en uitwijken.

Hetzelfde kunstje flikte de quadbestuurder seconden later nog een keer: hij reed bijna tegen de motoragent aan die alleen door remmen en uitwijken een aanrijding kon voorkomen. De scooterrijder wist in de tussentijd te ontkomen.

Aangehouden
De motoragent gaf de mannen op de quad een stopteken en deed daarbij ook nog eens zijn sirene en zwaailicht aan. Pas op de Oudedijk vond de bestuurder het tijd om te stoppen. Daar werden ze beiden door de motoragent aangehouden. De bestuurder wordt verdacht van poging doodslag. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De bijrijder bleek geen identiteitsbewijs bij zich te hebben en is op grond daarvan aangehouden en later heengezonden. De bestuurder zit nog vast.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Rijksweg A15 bij Barendrecht deels afgesloten na ongeval

Barendrecht - Maandag 18 maart is de hoofdbaan van de Rijksweg A15 in één rijrichting rond het middaguur...

Voordeur portiek beschadigd na explosie op Generaal Van der Heijdenstraat in Rotterdam

Rotterdam - In de nacht van zondag op maandag 18 maart heeft er een explosie plaatsgevonden bij een...

Brandweer blust kleine brand in meterkast Digna Johannaweg Hoogvliet

Digna Johannaweg, Hoogvliet Rotterdam - Zondagmiddag 17 maart rond 17.41 uur is er brand uitgebroken in een woning....

Dode na steekpartij in woning Brautigamstraat Rotterdam

Rotterdam - Bij een steekpartij in een woning aan de Brautigamstraat in Rotterdam-Feijenoord is zaterdagmorgen een man om...