woensdag, juli 28, 2021
19.2 C
Rotterdam
woensdag 28 juli 2021

Drie jaar celstraf geëist voor overval op Zoetermeerse goudinkoop

Zoetermeer – Het Openbaar Ministerie (OM) heeft drie jaar celstraf geëist tegen een 28-jarige man uit Zoetermeer. Hij wordt verdacht op 23 oktober 2020 een goudinkoop aan de Dorpsstraat in Zoetermeer te hebben overvallen.

De bewuste vrijdag in oktober zag een medewerker van de goudinkoop een man in zwarte kleding met pet op en een mondkapje voor de winkel. Hij hield een sieradendoosje vast. Toen de medewerker hem wilde helpen, trok de man een mes en eiste geld. Er ontstond een worsteling waarbij de medewerker het mes op de keel gedrukt kreeg. De man deed een graai in de kassa en ging er vandoor.

Een eerste zoektocht in de omgeving leidde nog niet tot de aanhouding van een verdachte. Sporenonderzoek – en in dit geval het DNA op het achtergebleven mes – leidde de politie naar de 28-jarige. In diens woning werd de kleding van die dag gevonden en een balletjespistool dat voor een leek niet de onderscheiden is van een echt vuurwapen.

Witwassen
De Zoetermeerder wordt verdacht van nog meer strafbare feiten. Zo is zijn rekening gebruikt voor het doorsluizen van geld dat via Whatsapp-fraude verkregen was. Twee personen waren daarbij voor duizenden euro’s opgelicht. Iemand had zich ten onrechte voorgedaan als hun kind die in geldnood zat. Zij maakten geld over naar de rekening van de Zoetermeerder waarvan het contant werd opgenomen.

Volgens de verdachte was hij zijn bankpasje kwijtgeraakt. Opvallend is wel dat hij dat nooit gemeld heeft. De officier van justitie gelooft hem dan ook niet. Die stelde dat de verdachte zich hiermee schuldig heeft gemaakt aan witwassen. Hij eiste 36 maanden cel tegen de Zoetermeerder.

De rechter doet uitspraak in deze zaak over twee weken.

Related Articles

Gezin overvallen in woning Reigerlaan Capelle aan den IJssel

0
Capelle aan den Ijssel - Een gezin is maandagmorgen vroeg in de ochtend overvallen in...

Toedracht dodelijke schietpartij Valeriusrondeel Capelle aan den IJssel nog een raadsel; Wisam werd eerder mishandeld door broers

0
Capelle aan den IJssel - Het is nog een raadsel waarom de 37-jarige Wisam vrijdagavond...

Man ernstig gewond na mishandeling in Rotterdam-Centrum

0
Rotterdam - Een 30-jarige man is afgelopen zaterdag op zondagnacht zwaargewond geraakt nadat hij is...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Auto raakt paal en slaat over de kop op Rietdekkerweg

Auto raakt paal en slaat over de kop op Rietdekkerweg [...]

Man ernstig gewond door mishandeling op of rond Coolsingel

Man ernstig gewond door mishandeling op of rond Coolsingel [...]

Nieuw middel voor wie geen antistoffen tegen corona aanmaakt

Nieuw middel voor wie geen antistoffen tegen corona aanmaakt [...]

Files door vervanging tramrails Wolphaertsbocht-Pleinweg

Files door vervanging tramrails Wolphaertsbocht-Pleinweg [...]

Ongeval met meerdere auto's in Ketheltunnel; veel files

Ongeval met meerdere auto's in Ketheltunnel; veel files [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,001VolgersVolg