Drie jaar celstraf geëist voor overval op Zoetermeerse goudinkoop

Date:

Deel bericht:

Zoetermeer – Het Openbaar Ministerie (OM) heeft drie jaar celstraf geëist tegen een 28-jarige man uit Zoetermeer. Hij wordt verdacht op 23 oktober 2020 een goudinkoop aan de Dorpsstraat in Zoetermeer te hebben overvallen.

De bewuste vrijdag in oktober zag een medewerker van de goudinkoop een man in zwarte kleding met pet op en een mondkapje voor de winkel. Hij hield een sieradendoosje vast. Toen de medewerker hem wilde helpen, trok de man een mes en eiste geld. Er ontstond een worsteling waarbij de medewerker het mes op de keel gedrukt kreeg. De man deed een graai in de kassa en ging er vandoor.

- Advertisement -

Een eerste zoektocht in de omgeving leidde nog niet tot de aanhouding van een verdachte. Sporenonderzoek – en in dit geval het DNA op het achtergebleven mes – leidde de politie naar de 28-jarige. In diens woning werd de kleding van die dag gevonden en een balletjespistool dat voor een leek niet de onderscheiden is van een echt vuurwapen.

Witwassen
De Zoetermeerder wordt verdacht van nog meer strafbare feiten. Zo is zijn rekening gebruikt voor het doorsluizen van geld dat via Whatsapp-fraude verkregen was. Twee personen waren daarbij voor duizenden euro’s opgelicht. Iemand had zich ten onrechte voorgedaan als hun kind die in geldnood zat. Zij maakten geld over naar de rekening van de Zoetermeerder waarvan het contant werd opgenomen.

Volgens de verdachte was hij zijn bankpasje kwijtgeraakt. Opvallend is wel dat hij dat nooit gemeld heeft. De officier van justitie gelooft hem dan ook niet. Die stelde dat de verdachte zich hiermee schuldig heeft gemaakt aan witwassen. Hij eiste 36 maanden cel tegen de Zoetermeerder.

De rechter doet uitspraak in deze zaak over twee weken.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Grote hoeveelheid drugs gevonden tijdens controle bakwagen in Zoetermeer

Zoetermeer - In de nacht van woensdag 27 op donderdag 28 maart heeft de politie twee personen aangehouden,...

Politie houdt jonge verdachte aan voor zware mishandeling van 9-jarige jongen in Zoetermeer

Zoetermeer - De politie heeft dinsdag 26 maart een 13-jarige jongen uit Zoetermeer aangehouden op verdenking van zware...

Spelend jongetje (9) in gezicht geslagen in Zoetermeer

Zoetermeer - Zaterdagmiddag 23 maart is een kind tijdens het spelen mishandeld door een man. De politie hoopt...

Auto belandt in sloot langs Oostweg in Zoetermeer

Zoetermeer - Maandag 4 maart is iemand met de auto in een sloot beland langs de Oostweg in...