81 bekeuringen tijdens verkeerscontroles in Rotterdam Ommoord

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Bij een grootschalige verkeersactie in Rotterdam Ommoord heeft de politie 81 bekeuringen uitgeschreven voor diverse verkeersovertredingen. De controle was opgezet door de wijkagenten in Ommoord. De controles zijn bedoeld om de verkeersveiligheid, overlast en ondermijning in kaart te brengen.

Er werd in de middag gecontroleerd op de Prins Alexanderlaan ter hoogte van het metrostation Graskruid, daar werd vooral ingezet op de controle van snor en bromfietsers. De controle verplaatste zich in de avond de President Rooseveltweg waar de nadruk op het controleren van auto’s lag. De politie schreef verschillende bekeuringen uit voor onder andere snelheid (21), rijden zonder rijbewijs (7x) en rijden over het fietspad met een brommer (12x).

- Advertisement -

De politie hield tijdens de controles 7 personen aan. Vijf personen reden onder invloed van drugs en werden aangehouden op artikel 8. Één persoon liep tegen de lamp omdat hij reed met een ingevorderd rijbewijs. Een andere bestuurder bleek nog een flinke boete te moeten betalen ter hoogte van 359 euro, deze koos eieren voor zijn geld en betaalde meteen waarop hij weer in vrijheid werd gesteld. Tot slot werd er ook nog een spookvoertuig van de straat gehaald. Deze stond niet meer geregistreerd.

De politie is tevreden over de actie en ook de wijkbewoners reageerden positief. Ook in de toekomst zullen deze controles vaker plaats gaan vinden.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Handgranaat in speeltuin was echt, nu bekladding op de deur Groepstraat Rotterdam

Op de deur van een portiek aan de Groepstraat in Rotterdam is een tekst gespoten om geld te...

Rotterdam geteisterd door nachtelijke explosies, schade op vijf adressen

Rotterdam - Afgelopen nacht zijn bewoners op Zuid en op Noord vijf keer opgeschrikt door explosies. Op de...

Zwaargewonde na schietpartij Lepelaarsingel Rotterdam

Rotterdam - Maandagavond 25 september rond 20.53 uur heeft er een schietincident plaatsgevonden. Daarbij is één persoon ernstig...

Hoofdrijbaan A16 tussen Terbregseplein en Van Brienenoordbrug dicht door ongeluk met motor

Rotterdam - De hoofdrijbaan van de A16 tussen het Terbregseplein en knooppunt Ridderster is afgesloten voor al het...