81 bekeuringen tijdens verkeerscontroles in Rotterdam Ommoord

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Bij een grootschalige verkeersactie in Rotterdam Ommoord heeft de politie 81 bekeuringen uitgeschreven voor diverse verkeersovertredingen. De controle was opgezet door de wijkagenten in Ommoord. De controles zijn bedoeld om de verkeersveiligheid, overlast en ondermijning in kaart te brengen.

Er werd in de middag gecontroleerd op de Prins Alexanderlaan ter hoogte van het metrostation Graskruid, daar werd vooral ingezet op de controle van snor en bromfietsers. De controle verplaatste zich in de avond de President Rooseveltweg waar de nadruk op het controleren van auto’s lag. De politie schreef verschillende bekeuringen uit voor onder andere snelheid (21), rijden zonder rijbewijs (7x) en rijden over het fietspad met een brommer (12x).

- Advertisement -

De politie hield tijdens de controles 7 personen aan. Vijf personen reden onder invloed van drugs en werden aangehouden op artikel 8. Één persoon liep tegen de lamp omdat hij reed met een ingevorderd rijbewijs. Een andere bestuurder bleek nog een flinke boete te moeten betalen ter hoogte van 359 euro, deze koos eieren voor zijn geld en betaalde meteen waarop hij weer in vrijheid werd gesteld. Tot slot werd er ook nog een spookvoertuig van de straat gehaald. Deze stond niet meer geregistreerd.

De politie is tevreden over de actie en ook de wijkbewoners reageerden positief. Ook in de toekomst zullen deze controles vaker plaats gaan vinden.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Tweede aanhouding dodelijke steekpartij De Klerkstraat Rotterdam

Vrijdagochtend is een 21-jarige Rotterdammer aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het overlijden van een 27-jarige Rotterdammer die...

Brandweer rukt uit voor vat met “zuurkool” in Nieuwerkerk aan den IJssel

Nieuwerkerk aan den IJssel - De brandweer is vrijdagavond groots uitgerukt voor een melding van een niet vertrouwd...

Politieachtervolging eindigt met aanhouding van verdachte na crash in woonwijk Vlaardingen

Schiedam - Op donderdag 11 juli heeft de politie in de Boerhavestraat geprobeerd een man in een auto...

Snelweg A20 weer vrij na mega-ongeluk met vrachtwagen bij Moordrecht

De A20 richting Gouda was donderdag urenlang afgesloten na een ernstig ongeval tussen Nieuwerkerk aan den IJssel en...