Voorwaardelijke celstraf voor dodelijk ongeval Jacques Dutilhweg Rotterdam

Date:

Share post:

Rotterdam – De rechter van de Rechtbank in Rotterdam heeft de 55-jarige vrachtwagenchauffeur uit Bruinisse veroordeeld tot 3 maanden cel voor het dodelijk ongeval bij de afslag Rotterdam Kralingen.

De chauffeur reed op 11 maart 2019 een flink stuk door nadat hij al eerder tegen de vangrail was gebotst. Net na de van Brienenoordbrug ging het mis en kreeg de chauffeur een hypo, hij reed vervolgens met hoge snelheid ongecontroleerd de afrit af en schepte op de Jacques Dutilhweg de auto van een 21-jarige man. Deze overleefde de aanrijding niet.

- Advertisement -

De chauffeur zijn rijbewijs wordt ingetrokken voor de duur van vier jaar. Daarnaast bleek dat hij op de bestuurderspas van zijn baas had gereden om langer te kunnen rijden. Justitie bekijkt nog of het bedrijf strafrechtelijk vervolgd zal worden.

De familie van het slachtoffer krijgt een schadevergoeding van 45.000 euro.

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd