Bekir E. veroordeeld voor moord op Hümeyra (16), 20 jaar cel en TBS

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Het gerechtshof in Rotterdam heeft de 34-jarige Bekir E. in hoger beroep veroordeeld tot twintig jaar cel en tbs met dwangverpleging. De uitspraak is daarmee gelijk aan de strafeis van justitie. Eerder werd 14 jaar cel en TBS met dwangverpleging opgelegd voor doodslag. Het OM en de nabestaanden gingen daar niet meer akkoord en ging in hoger beroep.

Bekir E. schoot het meisje op 18 december 2018 in de fietsenstalling van het Rotterdam Designcollege met zeven kogels dood. Uit bewakingsbeelden is gebleken dat er sprake is van moord met voorbedachte rade. Hij ging naar de school en schoot een eerste keer, Hümeyra probeerde nog te vluchten maar werd achtervolgd. Hij schoot haar vervolgens nogmaals meerdere malen door het hoofd.

- Advertisement -

E. was niet aanwezig bij de uitspraak, het hof noemde de moord op Hümeyra gruwelijk en lafhartig. Het is duidelijk dat zij de laatste seconden van haar leven in doodsangsten heeft verkeerd. Hümeyra werd meerdere keren met de dood bedreigd door E. Hij stuurde haar foto’s met daarop wapens. Op één van die foto’s is ook het wapen te zien waarmee Hümeyra uiteindelijk is doodgeschoten. Toen hij met een doorgeladen wapen naar de school ging was duidelijk dat hij haar wilde vermoorden.

E. gaf aan gekrenkt te zijn omdat ze had gezegd dat ze ouder was dan ze daadwerkelijk bleek te zijn. Ze had toen aangifte gedaan van stalking en hij werd bij de reclassering gezien als pedofiel.

Omdat de kans op herhaling groot is, is er tbs met dwangverpleging opgelegd. E. heeft last van diverse stoornissen waar behandeling voor noodzakelijk is.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd