NVWA neemt illegaal ratten- en mierengif in beslag bij inwoner Krimpen aan den IJssel

Date:

Deel bericht:

Inspecteurs en rechercheurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) hebben op dinsdag 29 juni 178 liter illegale onkruidverdelgers en 7 kilogram illegaal ratten- en mierengif in beslag genomen bij een inwoner van Krimpen aan den IJssel. De man wilde geld bijverdienen door deze middelen online aan particulieren te verkopen. De NVWA maakt proces-verbaal op tegen de man. 

De man kwam in beeld door zijn advertenties voor niet in Nederland toegelaten onkruidverdelgers op een Nederlandse verkoopsite. In opdracht van de NVWA heeft de verkoopsite de advertenties verwijderd.

- Advertisement -

De NVWA heeft de verkoper vervolgens opgedragen direct te stoppen met de verkoop van de illegale middelen. Omdat hij toch doorging met de verkoop, is een strafrechtelijk onderzoek gestart. Dit onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket.

Hierop volgde het bezoek aan huis, waarbij alle bestrijdingsmiddelen in beslag werden genomen. Daarmee is de verkoop per direct beëindigd. Tegen de verdachte wordt een proces-verbaal opgemaakt en de middelen worden vernietigd.

Illegale handel
In Nederland mogen alleen toegelaten gewasbeschermingsmiddelen worden verhandeld en gebruikt. Deze middelen zijn uitgebreid getoetst op mogelijke schadelijke effecten voor het milieu, de volksgezondheid en de arbeidsomstandigheden van de gebruiker. Door het gebruik van niet toegelaten middelen kan er gevaar ontstaan voor mens, dier en milieu.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Kindje mogelijk te water Sliksloothaven Krimpen aan den IJssel

Krimpen aan den IJssel - Maandag aan het eind van de middag is er een melding binnengekomen van...

Melding vuurwapen zorgt voor grootschalige inzet politie in Krimpen aan den IJssel

Krimpen aan den IJssel - Donderdagavond 21 maart rond 21.25 uur kleurde een groot gedeelte van Krimpen aan...

Bestuurster slaat op de vlucht bij verkeerscontrole in Rotterdam, agent gewond geraakt

Rotterdam - Woensdagochtend 13 maart is een automobiliste aangehouden na een achtervolging. Deze zou zijn gestart in Rotterdam...

Meerdere woningen aan Hoflaan in Krimpen aan den IJssel zonder stroom

Krimpen aan den IJssel - Maandagavond 11 maart zijn meerdere woningen aan de Hoflaan zonder stroom komen te...