Lachgasverbod van kracht in Rotterdam

Date:

Share post:

Het gebruik van lachgas kan je op veel plekken in Rotterdam duur komen te staan wanneer je wordt gepakt. Vanaf vandaag is het wetsartikel in de Algemene Plaatselijke verordening van kracht gegaan. Op aangewezen gebieden zoals Nesselande, het centrum van Rotterdam, probleemwijken, winkelcentrums en bij scholen was het al verboden maar erop handhaven kon toen nog niet.

Wie nu wordt gepakt in één van de aangewezen gebieden kan rekenen op een boete van 100 euro. Agenten en handhavers kunnen de bekeuringen uitschrijven wanneer zij iemand lachgas zien gebruiken of zelfs bij zich hebben en klaar is voor gebruik.

- Advertisement -

Lachgasgebruik is een groot probleem onder jongeren. Het is een drug die verslavend werkt en zorgt voor gigantische ongelukken op de weg. Daarnaast brengt het gebruik van lachgas gezondheidsschade met zich mee. Een landelijke verbod komt er ook aan, deze wordt in 2022 verwacht.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd