Twee Capellenaren aangehouden voor aanslag op woning Kronenburg Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – De politie heeft woensdag twee Capellenaren van 21 en 23 jaar oud aangehouden voor de aanslag op een woning aan de Kronenburg in Rotterdam-Zuidwijk eerder dit jaar. Het duo wordt ervan verdacht een belangrijke rol te hebben gespeeld in het bekogelen van de woning met stenen en een handgranaat.

De 21-jarige Capellenaar zou volgens de politie de chauffeur zijn geweest. Hij zou de eerder aangehouden verdachte een 36-jarige Rotterdammer en de 23-jarige Capellenaar naar een locatie in Rotterdam Zuid hebben gereden. Daar stapten zij over in een BMW die gebruikt werd om naar de bewuste woning toe te rijden. Volgens de agenten reed de 21-jarige Capellenaar vervolgens naar Schiedam door.

- Advertisement -

Nadat de aanslag was gepleegd reden de Rotterdammer en de Capellenaar naar Barendrecht. Daar werd de vluchtauto in brand gestoken, de 21-jarige Capellenaar pikten daar de andere twee weer op.

In de woning waren op het moment van de aanslag onder andere vier kinderen aanwezig. De handgranaat die tegen de ruit werd gegooid ketste af en ontplofte wonder boven wonder op straat. Er raakte niemand gewond. De 36-jarige Rotterdammer zit inmiddels niet meer vast maar is nog wel verdachte.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Automobilist onder invloed rijdt motorrijder aan Vaanweg Rotterdam

Rotterdam - Een motorrijder is vrijdagmiddag op de Vaanweg in Rotterdam aangereden door een automobilist. Door de aanrijding...

Hoe gefrustreerde student Fouad L. drie onschuldige mensen van het leven beroofde door psychotisch gedrag

Rotterdam - Wat begint met een melding van een woningbrand aan het Heiman Dullaertplein in Rotterdam, mondt uiteindelijk...

Man (32) schiet mensen dood in Rotterdamse woning en pleegt aanslag in Erasmus MC met meerdere gewonden

Rotterdam - Een 32-jarige man is donderdagmiddag op het helideck van het Erasmus Mc in Rotterdam aangehouden nadat...

Explosie bij woning Groepstraat Rotterdam

Rotterdam - Na een handgranaat en een bekladding met een dreigende tekst is er op klaarlichte dag bij...