maandag, augustus 2, 2021
16.4 C
Rotterdam
maandag 2 augustus 2021

VVD en bewoners willen flitspaal op Laan van Avant-Garde in Rotterdam

Rotterdam – De Rotterdamse Fractie van de VVD vindt dat er op de Laan van Avant-Garde flitspalen moeten komen. Bewoners klagen al jaren steen en been over de hardrijdende auto’s op de doorgaande weg in Nesselande. Er gebeuren regelmatig ongelukken en veilig oversteken zit er niet altijd bij. De vragen zijn neergelegd bij de mobiliteitswethouder Judith Bokhove.

De politie voert regelmatig controles uit op de Laan van Avant-Garde helaas zijn de agenten al in een vroeg stadium te zien en remmen bestuurders dan vanzelf wel af. Volgens van Groningen die namens de VVD de vragen heeft gesteld is een flitspaal effectiever. Flitspalen hebben een preventieve werking, wanneer men weet dat ze er staan wordt er automatisch zachter gereden.

Hoeveel flitspalen er moeten komen is niet bekend, de Laan van Avant-Garde start in Nieuwerkerk aan den IJssel en loopt door tot aan de Brandingdijk. De weg is daarmee kilometers lang en één flitspaal is niet voldoende.

De gemeente heeft de Siciliëboulevard aangewezen als bekende hotspot van verkeersoverlast. De weg langs het strand wordt regelmatig geterroriseerd door motorrijders en bestuurders van dure patserbakken. De politie controleert hier regelmatig en schrijft bekeuringen uit. Volgens van Groningen wordt de Laan van Avant-Garde daarmee vergeten.

De wegindeling van de Laan van Avant-Garde kan niet worden gewijzigd. De weg is een belangrijke route voor de hulpdiensten. Wanneer er verkeersvertragende maatregelen worden aangelegd, zoals drempels komt dat niet ten goede van aanrijdende ambulances en brandweervoertuigen.

Related Articles

Twee auto’s verwoest door nachtelijke brand in Vlaardingen

0
Vlaardingen - In de vroege uurtjes van maandag 2 augustus zijn twee auto's compleet verwoest...

Twee tieners aangehouden in Dordrecht na achtervolging in gestolen auto

0
Dordrecht - Twee mannen van 17 en 19 jaar uit Dordrecht zijn op zondag 1...

Agenten lossen waarschuwingsschoten in Roel Langerakpark

0
Rotterdam - De politie heeft in de vroege ochtend van zondag 1 augustus meerdere waarschuwingsschoten...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Jonge Rotterdamse huizenkopers kunnen nu lenen bij gemeente

Jonge Rotterdamse huizenkopers kunnen nu lenen bij gemeente [...]

Alle zeelieden in haven Rotterdam kunnen vaccinatie krijgen

Alle zeelieden in haven Rotterdam kunnen vaccinatie krijgen [...]

OM: 40 maanden cel tegen Rotterdamse verhuurbemiddelaar

OM: 40 maanden cel tegen Rotterdamse verhuurbemiddelaar [...]

Politie: geen verband schietpartijen Rotterdam-Zuid

Politie: geen verband schietpartijen Rotterdam-Zuid [...]

Woning aan de Vuurplaat op Zuid beschoten, geen gewonden

Woning aan de Vuurplaat op Zuid beschoten, geen gewonden [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,008VolgersVolg