VVD en bewoners willen flitspaal op Laan van Avant-Garde in Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – De Rotterdamse Fractie van de VVD vindt dat er op de Laan van Avant-Garde flitspalen moeten komen. Bewoners klagen al jaren steen en been over de hardrijdende auto’s op de doorgaande weg in Nesselande. Er gebeuren regelmatig ongelukken en veilig oversteken zit er niet altijd bij. De vragen zijn neergelegd bij de mobiliteitswethouder Judith Bokhove.

De politie voert regelmatig controles uit op de Laan van Avant-Garde helaas zijn de agenten al in een vroeg stadium te zien en remmen bestuurders dan vanzelf wel af. Volgens van Groningen die namens de VVD de vragen heeft gesteld is een flitspaal effectiever. Flitspalen hebben een preventieve werking, wanneer men weet dat ze er staan wordt er automatisch zachter gereden.

- Advertisement -

Hoeveel flitspalen er moeten komen is niet bekend, de Laan van Avant-Garde start in Nieuwerkerk aan den IJssel en loopt door tot aan de Brandingdijk. De weg is daarmee kilometers lang en één flitspaal is niet voldoende.

De gemeente heeft de Siciliëboulevard aangewezen als bekende hotspot van verkeersoverlast. De weg langs het strand wordt regelmatig geterroriseerd door motorrijders en bestuurders van dure patserbakken. De politie controleert hier regelmatig en schrijft bekeuringen uit. Volgens van Groningen wordt de Laan van Avant-Garde daarmee vergeten.

De wegindeling van de Laan van Avant-Garde kan niet worden gewijzigd. De weg is een belangrijke route voor de hulpdiensten. Wanneer er verkeersvertragende maatregelen worden aangelegd, zoals drempels komt dat niet ten goede van aanrijdende ambulances en brandweervoertuigen.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Jongen zwaargewond na kopstoot tegen tunneltje Albert Schweitzerpad Rotterdam

Rotterdam - Een jongen is rond middernacht zwaargewond geraakt bij een ongeluk in een fietstunnel. De jongen zou...

Politie sluit kruising bij Maasboulevard met Boerengatbrug in Rotterdam af voor reconstructie dodelijk ongeval

Rotterdam - De politie sluit zondag 3 december de Maasboulevard in Rotterdam tussen 07.00 en 12.00 uur af...

Waarschuwingsschot gelost tijdens demonstratie tegen wapenbeurs NEDS 2023 Rotterdam Ahoy

Rotterdam - De politie heeft tijdens een demonstratie tegen de wapenbeurs NEDS 2023 in Rotterdam Ahoy een waarschuwingsschot...

Grote uitslaande brand verwoest bovenverdieping van woonhuis Salamanderveen Spijkenisse

Spijkenisse - Woensdagavond 29 November is er een grote brand uitgebroken in een rijtjeswoning aan de Salamanderveen in...