VVD en bewoners willen flitspaal op Laan van Avant-Garde in Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – De Rotterdamse Fractie van de VVD vindt dat er op de Laan van Avant-Garde flitspalen moeten komen. Bewoners klagen al jaren steen en been over de hardrijdende auto’s op de doorgaande weg in Nesselande. Er gebeuren regelmatig ongelukken en veilig oversteken zit er niet altijd bij. De vragen zijn neergelegd bij de mobiliteitswethouder Judith Bokhove.

De politie voert regelmatig controles uit op de Laan van Avant-Garde helaas zijn de agenten al in een vroeg stadium te zien en remmen bestuurders dan vanzelf wel af. Volgens van Groningen die namens de VVD de vragen heeft gesteld is een flitspaal effectiever. Flitspalen hebben een preventieve werking, wanneer men weet dat ze er staan wordt er automatisch zachter gereden.

- Advertisement -

Hoeveel flitspalen er moeten komen is niet bekend, de Laan van Avant-Garde start in Nieuwerkerk aan den IJssel en loopt door tot aan de Brandingdijk. De weg is daarmee kilometers lang en één flitspaal is niet voldoende.

De gemeente heeft de Siciliëboulevard aangewezen als bekende hotspot van verkeersoverlast. De weg langs het strand wordt regelmatig geterroriseerd door motorrijders en bestuurders van dure patserbakken. De politie controleert hier regelmatig en schrijft bekeuringen uit. Volgens van Groningen wordt de Laan van Avant-Garde daarmee vergeten.

De wegindeling van de Laan van Avant-Garde kan niet worden gewijzigd. De weg is een belangrijke route voor de hulpdiensten. Wanneer er verkeersvertragende maatregelen worden aangelegd, zoals drempels komt dat niet ten goede van aanrijdende ambulances en brandweervoertuigen.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Lichtgewonde bij eenzijdig ongeval Havendijk Schiedam

Havendijk, Schiedam - Woensdagavond 24 april rond 18.20 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden. Een automobilist is door...

Uitslaande flatbrand aan Arrheniusweg in Rotterdam

Rotterdam - Woensdagochtend 24 april is een uitslaande brand uitgebroken in een flat aan de Arrheniusweg. Mede omdat...

Aanhouding na melding steekpartij Brede Hilledijk Rotterdam

Rotterdam - Op de Brede Hilledijk is vanavond rond 19.45 uur een melding van een steekpartij geweest. De...

Kind bekneld tussen dakluik van dakterras Maashaven Noordzijde Rotterdam

Rotterdam - Op het dakterras van woningen aan de Maashaven Noordzijde is vanavond rond 17.33 uur een kind...