Rotterdammer (21) en Pool (35) verdacht van moordaanslag op Peter R. de Vries

Date:

Deel bericht:

Amsterdam – Één van de twee aangehouden verdachten voor de moordaanslag op Peter R. de Vries is een 21-jarige Rotterdammer. Hij is samen met een andere verdachte een 35-jarig man met een Poolse identiteit uit Maurik aangetroffen in de auto van de schutter. De politie hield de mannen ongeveer een uur later aan op de A4 bij Leidschendam. De auto waarin zij zaten en ook het signalement komt overeen met getuigen verklaringen.

Peter R. de Vries werd gisterenavond van dichtbij meerdere malen beschoten, hij raakte zeer ernstig gewond en is met grote spoed naar het ziekenhuis gebracht. Het is nog niet bekend hoe hij er momenteel aan toe is. Het incident gebeurde op de Lange Leidsedwarsstraat, niet ver van de studio van RTL Boulevard waarvan de uitzending net was afgelopen.

- Advertisement -

De verdachten zit vast in volledige beperking, dat betekent dat alleen hun toegewezen advocaat met hun mag praten. Ze worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. De politie heeft vannacht op verschillende plekken in Tiel, Maurik en Rotterdam woningen doorzocht. Hier zouden verschillende wapens, munitie en communicatie-apparatuur in beslag zijn genomen.

 

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Drugslab 5e Industriestraat in Vlaardingen ontmanteld

Vlaardingen - Een groot drugslab in een bedrijfspand aan de 5e Industriestraat in Vlaardingen is woensdag door een...

Overvallers slaan op de vlucht na mislukte overval Oudendijk Rotterdam

Rotterdam Dinsdag aan het eind van de middag heeft er een overval plaatsgevonden. De overval werd gepleegd door twee...

Acht jaar celstraf voor doodrijden gezin op tweede kerstdag in Rotterdam

De rechtbank heeft acht jaar celstraf opgelegd aan Suraj A. (30) voor het doodrijden van een gezin in...

Automobilist overleden nadat vrachtwagen achterop file botst op A15 bij Gorinchem

Gorinchem - Maandag 15 april is een automobilist om het leven gekomen bij een ongeval op de A15...