Clubs mogelijk weer gesloten en evenementen afgeblazen

Date:

Deel bericht:

Het kabinet overweegt om  clubs te sluiten en evenementen alsnog af te blazen. Het aantal geregistreerde meldingen is explosief gestegen sinds de maatregelen zijn versoepeld. Het Outbreak Management Team (OMT) is om een spoedadvies gevraagd.

Aantal positieve tests van de afgelopen zeven dagen

  • Donderdag 8 juli – 5.475
  • Woensdag 7 juli – 3.660
  • Dinsdag 6 juli – 2.213
  • Maandag 5 juli – 1.523
  • Zondag 4 juli – 1.210
  • Zaterdag 3 juli – 1.130
  • Vrijdag 2 juli – 942
- Advertisement -

Dat het aantal testen fors stijgt komt vermoedelijk doordat er massaal getest wordt om te mogen stappen. Het aantal besmettingen is niet specifiek te herleiden tot de horeca. Ook vakantiegangers en informele thuisfeesten zijn bronnen van besmettingsclusters. De besmettingsaantallen in de grote steden zijn het grootst. Rotterdam staat met 416 besmettingen aan kop.

Testen voor toegang lijkt goed te werken, maar meerdere horecaondernemers melden onder andere aan de lokale omroepen dat er regelmatig vervalsingen op duiken. Ook is het al voorgekomen dat de testuitslag niet goed werd gecommuniceerd en iemand die wel besmet was een negatieve testuitslag kreeg doorgestuurd.

Of het sluiten van clubs en het afblazen van evenementen zover zal komen is nog wel de vraag. Er wordt door het kabinet ingegrepen wanneer de toestroom van coronapatiënten in het ziekenhuis oploopt en de zorg onder druk komt te staan. Momenteel liggen er minder van 200 coronapatiënten in het ziekenhuis. Minder dan 100 daarvan liggen er op de intensive care.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd