Arrestatieteam haalt verwarde man uit woning Oranjelaan Dirksland

Date:

Deel bericht:

Dirksland – Het arrestatieteam van de Dienst Speciale Interventies (DSI) heeft maandagmorgen een verwarde man uit zijn woning aan de Oranjelaan in Dirksland gehaald. De man zou vermoedelijk met benzine in zijn woning hebben gestrooid. De politie kwam ter plaatse om met de man te onderhandelen.

Vanwege mogelijk explosiegevaar zijn omliggende woningen ontruimd. Een speciaal team van de brandweer, het zogenoemde Quick Response Team (QRT) werd eveneens ingezet om het arrestatieteam te ondersteunen.

- Advertisement -

De bewoner reageerde niet op het aanroepen van de onderhandelaar. Het arrestatieteam schoot met zakjes de ramen van de woning kapot om eventuele brandbare gassen te kunnen laten ontsnappen, vrijwel direct erna gingen zij de woning binnen en haalden de man uit de woning. Hij is overgedragen aan het zorgkader.

De woning is na het incident gecontroleerd door de brandweer. Vrijwel direct erna konden omwonenden weer terug naar hun woning.

Foto’s : Martijn de Bruijn

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd