Grote cocaïnevondst in Rotterdamse Haven

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Tijdens een controle in de Rotterdamse haven heeft de Douane dinsdag- op woensdagnacht een partij van 3001 kilo cocaïne onderschept. Dit nieuws heeft de Openbaar Ministerie (OM) vandaag bekend gemaakt. De straatwaarde is ruim 225 miljoen euro. 

De verdovende middelen zaten verstopt in een container uit Ecuador en was geladen met vaten bananenpuree. De container was bestemd voor een bedrijf in het Zwitserse Bazel. Het bedrijf heeft vermoedelijk niets met de smokkel te maken. Deze vondst is één van de grootste cocaïnevangsten in de Rotterdamse haven.

- Advertisement -

Diezelfde nacht werd er ook al een partij van 500 kilo cocaïne (straatwaarde: 37,5 miljoen euro) onderschept. Dit zat ik een container met bananen, eveneens uit Ecuador. Deze vondst maakte het OM gisteren bekend.

Onderzoek
Het HARC-team, een samenwerkingsverband van Douane, FIOD, Zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie in Rotterdam heeft beide zaken in onderzoek. De drugs zijn inmiddels vernietigd.

- Advertisement -

Gerelateerd