woensdag, juli 28, 2021
17.5 C
Rotterdam
woensdag 28 juli 2021

Honderden politieagenten nemen afscheid van hun vriend en collega Arno

Rotterdam – Honderden politieagenten hebben vrijdag 16 juli afscheid genomen van hun veel te jong overleden collega Arno de Korte. Een enorme stoet van politiemotoren begeleiden de rouwwagen door de straten van Rotterdam. Langs de weg stonden honderden collega’s in de vorm van erehagen, maar ook op het water waren 12 schepen van de Zeehavenpolitie en de Landelijke eenheid aanwezig.

De stoet trok vertrok vanaf de Capelse wijk Schollevaar in de richting van de van Gent Kazerne om vervolgens naar Rotterdam Zuid te rijden. De stoet trok deed onder andere de Erasmusbrug en de Willemsbrug aan waar door een bemanning van de schepen een eresaluut werd gevormd voor hun collega.

De stoet trok vervolgens richting de Coolsingel, waar enkele honderden collega’s een erehaag vormden voor het Stadhuis in Rotterdam. De route werd voortgezet naar de G.K van Hogendorpweg in Rotterdam. Ook hier stonden weer honderden collega’s familie en vrienden die een erehaag in de vorm van een Blue Line vormden.

De stoet eindigde bij Rotterdam The Hague Airport bij The Wings Hotel. Ook hier stonden honderden collega’s, familie en vrienden vanuit het hele land de rouwstoet op te wachten. In het Wings Hotel wordt een herdenkingsdienst gehouden waarna in besloten kring Arno richting de begraafplaats zal worden gebracht.

Het overlijden van hun collega en maatje Arno heeft grote impact op de politieorganisatie, en de motorrijschool waar hij les gaf aan nieuwe motorrijders. Collega’s door het gehele land deelden hun medeleven aan de nabestaanden en directe collega’s van Arno.

Arno overleed tijdens zijn dienst op de motor na een noodlottig ongeval met een vrachtwagen. Het Openbaar Ministerie hield een 45-jarige man uit Melissant aan. Hij was na het ongeval doorgereden en heeft vermoedelijk opzettelijk Arno aangereden. De man zit vast en wordt verdacht van doodslag en het verlaten van een plaats ongeval.


Beeldverslag door Jeffrey Jacobs en Marco Smits

 

 

Related Articles

Gezin overvallen in woning Reigerlaan Capelle aan den IJssel

0
Capelle aan den Ijssel - Een gezin is maandagmorgen vroeg in de ochtend overvallen in...

Toedracht dodelijke schietpartij Valeriusrondeel Capelle aan den IJssel nog een raadsel; Wisam werd eerder mishandeld door broers

0
Capelle aan den IJssel - Het is nog een raadsel waarom de 37-jarige Wisam vrijdagavond...

Man ernstig gewond na mishandeling in Rotterdam-Centrum

0
Rotterdam - Een 30-jarige man is afgelopen zaterdag op zondagnacht zwaargewond geraakt nadat hij is...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Auto raakt paal en slaat over de kop op Rietdekkerweg

Auto raakt paal en slaat over de kop op Rietdekkerweg [...]

Man ernstig gewond door mishandeling op of rond Coolsingel

Man ernstig gewond door mishandeling op of rond Coolsingel [...]

Nieuw middel voor wie geen antistoffen tegen corona aanmaakt

Nieuw middel voor wie geen antistoffen tegen corona aanmaakt [...]

Files door vervanging tramrails Wolphaertsbocht-Pleinweg

Files door vervanging tramrails Wolphaertsbocht-Pleinweg [...]

Ongeval met meerdere auto's in Ketheltunnel; veel files

Ongeval met meerdere auto's in Ketheltunnel; veel files [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,001VolgersVolg