Honderden politieagenten nemen afscheid van hun vriend en collega Arno

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Honderden politieagenten hebben vrijdag 16 juli afscheid genomen van hun veel te jong overleden collega Arno de Korte. Een enorme stoet van politiemotoren begeleiden de rouwwagen door de straten van Rotterdam. Langs de weg stonden honderden collega’s in de vorm van erehagen, maar ook op het water waren 12 schepen van de Zeehavenpolitie en de Landelijke eenheid aanwezig.

- Advertisement -

De stoet trok vertrok vanaf de Capelse wijk Schollevaar in de richting van de van Gent Kazerne om vervolgens naar Rotterdam Zuid te rijden. De stoet trok deed onder andere de Erasmusbrug en de Willemsbrug aan waar door een bemanning van de schepen een eresaluut werd gevormd voor hun collega.

De stoet trok vervolgens richting de Coolsingel, waar enkele honderden collega’s een erehaag vormden voor het Stadhuis in Rotterdam. De route werd voortgezet naar de G.K van Hogendorpweg in Rotterdam. Ook hier stonden weer honderden collega’s familie en vrienden die een erehaag in de vorm van een Blue Line vormden.

De stoet eindigde bij Rotterdam The Hague Airport bij The Wings Hotel. Ook hier stonden honderden collega’s, familie en vrienden vanuit het hele land de rouwstoet op te wachten. In het Wings Hotel wordt een herdenkingsdienst gehouden waarna in besloten kring Arno richting de begraafplaats zal worden gebracht.

Het overlijden van hun collega en maatje Arno heeft grote impact op de politieorganisatie, en de motorrijschool waar hij les gaf aan nieuwe motorrijders. Collega’s door het gehele land deelden hun medeleven aan de nabestaanden en directe collega’s van Arno.

Arno overleed tijdens zijn dienst op de motor na een noodlottig ongeval met een vrachtwagen. Het Openbaar Ministerie hield een 45-jarige man uit Melissant aan. Hij was na het ongeval doorgereden en heeft vermoedelijk opzettelijk Arno aangereden. De man zit vast en wordt verdacht van doodslag en het verlaten van een plaats ongeval.


Beeldverslag door Jeffrey Jacobs en Marco Smits

 

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Beknelling na ongeval op A15 bij Rotterdam, vertraging voor verkeer richting Europoort

Rotterdam - Dinsdagochtend 23 april is de A15 deels afgesloten na een ongeval tussen een vrachtwagen en een...

Schade bij woning na explosie op Blekerslaan in Rotterdam, minderjarige verdachte aangehouden

Rotterdam - In de nacht van zondag op maandag 22 april heeft een explosie plaatsgevonden bij een woning...

Man neergestoken na verlaten bus aan Slinge in Rotterdam

Rotterdam - Maandagochtend 22 april is een man gewond geraakt bij een steekpartij op de Slinge in Rotterdam....

Feyenoord wint de TOTO KNVB-Beker 2024 in De Kuip Rotterdam!

Rotterdam - Zondagmiddag was de aftrap van de TOTO KNVB Bekerfinale in De Kuip in Rotterdam. Voormalig landskampioen...